Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Thursday, 25 August 2011

RM42.90..makan sampai pengsan..

As salam...

Smlm..buka diluar..ngan kawan2 Big Boss..walaupun hanya bbrp org..ttp meriah yoouuuuu.....

 Mkn kat sini la..kak Pah la yg dpt tau tempat nih..kalau tak mmg haram aku x tau ada tempat bukak pose dlm tapak MAHA  tu..nak pi sana tak jauh tp buleh aku sesat dlm tu..kat roundabout aje dah tawaf bape kali..bahana x tau jalan..ngikut jer mana arrow yg ada...sikit lg nyaris2 nak dpt haji & hajah roundabout...ko ada?? muahahahhaha...sampai aje kat parking..azan...lambat..

 Ni la antara kengkawan yg terlibat..kak Pah satu family..Lin ngan anak perempuannya..Khai ngan pakciknya then kami ler..pakcik Khai sekali pandang mcm Rahim Maarof muda2 gitu..hensem jugak mcm anak buahnya...ko ado???

Girls 2 org tu..anak Lin & kak Pah..sumpah giler comel...xdok plak aku gambarnya..heeyyy...geram aku tgk..kalau muat masuk handbag lama dah aku bawak lari....petah ckpnya..siap berebut cempedak goreng ngan aku....hahahhaha,,,tak takut org plak tu...time nak amik gambr..leh dia posing maut muncung2 bibir...heeyyyy...geram!! geram!! Actually..kalau boleh anak pertama mmg aku nak girl..nak buat geng dapur..tp itu sekadar keinginan saja..Allah yg menentukan segala..setakat ni x dpt lagi anak berjantina lelaki atau perempuan..yg ada cuma jantan dan betina..hhmmm..kucing aku lah!!

Big Boss..nampaknya gaya kita kene percepatkan produksi....tak tahan dah weh nak ada anak sendiri..
Doa2kan aku yea kawan2..sob..sob..sob.. (sambil kesat2 hingus) tiba2 emo..hhmm...apa kes...?? haishhh...

 Haaa...mkn..best la gak..ini nak kata 1st plate aku mcm nipu plak..sbb dtg2 aje kan dah azan..so aku bedal food yg depa dah amik siap2 sebelum tu..ngeeee.....cempedak goreng..kambing panggang..daging panggang..cakes..puding jagung..etc..
Pastu..aku senyap jap..pastuh aku round ler..ini hasilnya..takmo ah makan nasik..stakat nasik aku leh masak sendiri kat umah..kan..kan..so rembatler char kuew teow tu..sotong ngan udang peberet..ayam?? ikan?? gajah??tenuk?? sorry..aku x pandang..aku hantu seafood okehh!!

 Lagi...uurrghhh..xleh masuk...kenyang..dah cukup ke aku mkn total RM42.90..hahahahha...


 Kudap2 pencuci gigi  mulut.. bg aku desertnya kureng la..cake sajork memanjang..kuih muih then agar2..keciwa I tau..sbb aku kalau pi buffet mana2..mmg table desert yg aku terpa dulu...

Hhmm..korg nampak 2 pinggan penuh berisi ayam dan daging panggang iteww???
Ada magik tau..zupp..zass..hilang..licin..pinggan je yg tinggal utk dikutip baiya bangladesh..Lin & kak Pah..korg mmg cekap!! ahahhaha..apa depa wat..?? depa mkn sume kaa?? ngeee..rahsia....tp..mmg pantas sgt2...
Piranha pon kalau nampak akan menangis taubat sambil angkat bendera putih sbb mau surrender..ko mampoo?? ahahahhaa...

P/S: Kwn2..kalau jumpa lg lubuk2 mkn..sila khabar dan war2kan berita iteww..sharing is caring...


3 comments:

  1. timbang tak lepas makan hikhik...

    ReplyDelete
  2. bagus betul la blog ni...I jadik subscriber you............

    ReplyDelete
  3. ehehe..lapor lak citer2 pasal mkn ni..hik2

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers