Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Wednesday, 26 February 2014

No more penyot2an lepas ni...

As salam..

Semalam, lepas pi mandi umah mak big boss (rentetan dah xde air almost 3 weeks kat Balakong), so kami pi la ke port biasa, Ayam Penyet AP kat Bangi tu...koman2 pon mmg seminggu sekali dtg sini, pekenan benar tekak aku dgn ayam penyet ni haa... dari tahun lepas kot, x pernah jemu2...

 Sedappppppp.....mknn ringkas...aku suka la mcm ni...kering2...

Ni cik Dewi punya, dia vegetarian, so xdok la ayam ke hape....tp stil enjoyyy...

Order punyer order, sekali dtgla adik yg jadi outlet manager kot kat situ, dia bg tau 9 hb Mac ni, ye..Mac ni, ayam penyet serve sampai kol 5 ptg jek, sbb kol 5 sampai malam dia dah start menu masakan ala Thai....

Apa??
Apaa???
Apaaaa????

Heh...Susahla nak carik penyet sedap ni lagi, malas rasanya nak ke Kajang tuuu...Boss dia nak buat menu masakan ala thai tp Chinese style la, meaning masakan panas tp harga mmg mahal sikitla...haihhh...kedai tomyam tu dah bersepah2 daaaa...apa lah depa nih...

So adik ni ada la cadang utk stay kan je menu penyet2an ni sbb kedai ni mmg dah ada regular customer..tp cadangannya tidak diterima...so setiap kali customer beli dan bayar, adik  ni terpaksalah bagi tau info terbaru ni utk elak kekecewaan dia saat akhir bilamana itu tomyam dah start beroperasi...

Muka pasrah setelah mendapat berita sedey itu...

Sedey katanya..tapi 2 pinggan licin jugak dibalunnya....

Apakah ini??? Apakah??

Ini???? ahahahhahahahha...sebenarnya mmg jadik rutin, pas penyot2, kami pi makn aiskrim kat Mekdi...dessert katanya....tapi kenapa muka acixkurung gini?? Ko nak mintak kene lempang ke hape?? Ihik ihik...Kata kecantikan maximum 31 thn??? Ahahhaha...ni aku tgh goda dan mengayat dia utk pi Ikea esok kisahnya....So.....weiii...ko dah reschedule ke belum????

P/S: Gonna miss u ayam penyet...mcm tau2 je aku nak pindah Rawang, dan2 tu ko nak ubah menu kan...ko majuk aku pindah ke ayam penyet??? hohoohoh..


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers