Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Friday, 21 February 2014

sape bodo? aku ke ikan?

As salam

Mini entry ni khas ditujukan kepada ikan dlm pinggan di bawah ni... Apa nama ikan ni? Ntah..depa panggil ikan bodo...aku pon iye iyelah je kan...


Kenapa dipanggil ikan bodo?? Sbb 1 plate dia nih aje nak dekat rm200 harganya kalau x silap...terbangang kami2 ni tgk bill..apsal mahal sgt?? ikan ni giginya gigi emas kah? sisik permata??

Kisahnya...kami order ikan...menu ikan la kiranya nih...pastu...mintak ikan biasa2 jek...pastu si ahjumma ni suggest la 'ikan bodo' ....aku pon tatau in malay apa ke nama si ikan bodo ni..sedap katanya...kami pon iye iyekan aje la...sampai ikannya mmgla sedap...bila dah terbangang tgk bill..harusla kami soal siasat si ahjumma nih...apsal ikan ni mahal sgt..selalu x sampai rm100 pon...lerr...rupa rupanya dia bagi live fish...iyer....ikan hidup yg dok swim2 dalam akuarium tu...hadoii...wajibla mahal...live fish dengan counter fish tu kan lain harganya...tp dah mkn kan...so bayau jer la...nasib baik ada mak buyung Cah cantek yg rajin mengkorek2 ikan tu sampai licin...kalau tidak..rugi wooo....lepas ni kene hati2...kalau dia ckp nama ikan apa2 pon ...kene ckp "No live fish!'...huhuuhuh..

P/S: Pengajaran sgt nih...dulu terkena dgn menu daging...kita mintak beef dia bagi venison (rusa)...ni kita nak ikan biasa di baginya live fish....hadoiii...


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers