Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Friday, 29 November 2013

Korea 4: Itaewon

As Salam..

Sambung lagi eh..entry tertunggak ni..lama betul nak sambung...

Hari tu..hari Ahad...dengan penuh confidentnya kami ni konon2 nak pi la Dongkedondong Dongdaemun Whosale Shopping Centre tu...eehhh...dlm subway lengang...keluar subway..lengang juga...ahhh...org korea belum bangun kot......tak pela..jalan jer...pepagi buta tu..ahjumma ahjussi mana yg baru nak bukak kedai...haa...kami dah serbu..entah.nape..kat sini mmg x tahan tgk stokin..sebab comel2..ni lagi nak musim sejuk...stokin comel di sana sini...start rata2 dari harga 800 won..dlm 2 hengget lebih duit mesia...

Cheonggyecheon stream yg sgt mendamaikan di pagi hari....ini bukan bahagian permulaan stream...ni dah kat belakang2...kepala stream ni kami pi hari lain...asyik2 Dongdaemun...sebb tu kami namakan area ni area sumpahan Dongdaemun...kehehehhe....sungai buatan ni diapait 2 mall besar...Dongdaemun shopping complex tu dgn Pyounghwa Clothing Market..

Ok....kasut durhaka tu mmg betul2 dah makan tuan...nyah kau...aku beli kasut lain..kasut ada bulu2 uolls...kehehehhe...terus pakai dan2 tu gak...haaa...selesa kaki...tp mmg dah silap dr awal..ala..bahana stokin cah cantek tu la...nanti..x sempat nak buat entry khas stokin tuh..nanti kau!
Dengan penuh confident...pepagi buta dah tercegat kat Dongkedondong Dongdaemun.konon2 nak tunggu mall bukak..nak borong la kengkonon kan...kan.. (amik pic kat sebelah entrance parking la nih).
Ada cerita kat sini..sebab pegi sana ala2 subuh sepiei tuh...mall x bukak tp ada la nampak bbrp lori n ada org dok unloading segala kain, selimut bagai kan...kami tanya la guard merangkap mamat jaga parking kat sini.. Tukang jaga parking..pakai hebat tau...berkot bertie bagai..pakai sarung tangan...wah...hensem ko jaga kete!

Tanya dia kol bape mall bukak...kol 10 katanya...arrr...ok la...
Dah pukul 10...mcm gitu jugak..takde lansung sebarang tanda2 nak beroperasi...heh..biar betul mamat sepet ni...tanya la org lain...guard kat situ jugak la....haaaa....mendaptla kami ni reramai dgn satu pangkah besar..."Today no no open..tomorrow open yes.." sesambil tu x berenti dia pangkah2 tangan di mcm ultramen nak fire rasaksa gorgon...haa..terbangang..tatau nak gerak ke nak nangis..why la ko tipu weoollss hah mamat sepet..td kata kol 10.. ! Aarr..biasalah..languange barrier mmg gitu..kadang2 communicate mcm ayam itik..mesej paham..kadang2...lost juga...hadoii..

Sudahnya...meh la kita turun balik subway...kita ke Itaewon!

Itaewon ni ada 4 exit...tp area ni x besar..exitnya pon dekat2..opposite2 jer...
Sampai2 jer...haa...isi perut dulu la.....kat sini ada banyak halal food..xde masalah....makanan arab la..pakistan la...india la..pilih je mana suka...
Shopping complex bersepah sepanjang jalan...kedai kosmetik pon...dlm Hamilton Shopping Centre tu ada byk jual souvenir...tp agak mahal..iyelah  ini kan tourist spot...tp stil boleh tawar..sempatla grab a few brooch kat dlm tu...
  
Yang kat luar lagi la banyak item souvenir...so far kalau nak carik tshirt korea tu..kat sini ngan Insadong la lubuknya..tempat lain mmg x jumpa..tgk2 kualiti...di sini lebih baik...
Kat sini pon...byk kisahnya...hahahahahaha...

kat sini kami beli tshirt byk berbelas2 helai utk bagi kawn frens n family..mintak diskaun kadang2 depa x bagi..tp depa bagi exta tshirt atau free item..service ie serbis..dah beli banyak kan..bagilah habuan sikit...ahjussi baju biru tu..dia x nak bagi diskaun so dia gurau2 marah..dengan cara? pukul montot...bukan la montot kami yg pompuan nie...tp montot seorang lelaki dari seremban bernama bangbobambino (bukan nama sebenar)...hahahahha...terbangang lagi...sbb dlm byk2 lelaki yg ada...lelaki dari seremban ini ternyata berjaya mencuri hati si ahjussi...tahniah ler...agagaggagaag~~

Antara barangan yg dijual kat sini..mostly baju2 la...dannn...mereka yg plus size..haa...sini la lokasi nya..sbb sini banyak foreigner kan...ala..tp kalau kat tmpat biasa...depa kan jual bagi pompuan semua size slim2 kan..korg mintak jer namja size...iaitu baju size lelaki..esp kalau nak beli jacket..

pastu..kat korea ni kan...hard rock cafe dah lama tutup..tpi kalau nak jugak tshirt bercop hard rock cafe seoul tu..bleh la beli kat Itaewon ni ha...tp wajibla imitation kan...kalau suka dgn tshirt dgn mesej ala2 lucah naughty2...sini pon banyak... mcm kat siam la gitu2nya...

Balik tu..singgah beli ni...mende ni kat subway banyak jer jual..dlm intinya custard...sedap...3000 won seplastik..kenyangla jugak makan....aku? wajibla beli 2 pack kan...tamakkk......


 To be continued.....




No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers