Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Saturday, 7 December 2013

Korea 5: Cat Cafe

As Salam...

Sambung lagi...ya Allah...hazabnya nak abis...mood xde....dgn macam2 yg berlaku...so bz sokmo...

Haa...pastu...kitaorg ada lepak kat satu cat cafe..ala...kat area kitaorg stay  jer..kat Hongdae tu...

Kalau naik subway, turun kat Hongik Universitu...amik exit 9..dah keluar belok kiri...jalan straight..sampai intersection amik kanan...kang nampak la Godabang Cat Cafe ni kat belah kanan..dia dekat dgn Hello Kitty Cafe tu..kat area tu ada 2 cat cafe kalau x silap (yg kami jumpa)..yg satu lagi tu betul2 belakang (sederet ) dgn Hello Kitty Cafe..apa ntah namanya...yg Godabang ni kat tingkat 3 tau..menapak la naik atas...


Ni entrance nya...
Masuk2 je...ada jumpa satu area kecik..kene bukak kasut..pakai seliper yg disediakan...then only jumpa pintu utk masuk ke dalam cafe....masuk2 je terus jumpa kaunter...kat situ jer dah nampak budak dompot ni menempek atas kaunter...kat kaunter ni la kami mendapat sorakan mesra "enjoyingggg" ...apa kes??? Dia nak ckp...pls enjoy ke gitu2 la..yg kluar..nah...enjoying sambil dgn gerakan tangan melambai masuk...ok...nyaris2 pitam sbb byk gelak...Haahhahahahha.....Nahhh...enjoyinggggg la korg baca the rest of the entry...kihkihkih..
Kat sini entrance fee ialah 8000 won dan akan dpt free 1 drinks berasaskan kopi..pilih je la mana2 suka kat menu tuh..


Masuk2 je terus dpt mini ceramah all the do's and dont's bila nak bermain2 dgn kucing kat sini..
Seterusnya...masa utk beramas mesra dan berguling ceria dgn anak2 bulus...
Come to mama....comeeeee to mama bebeh...

Mcm manusia..kucing pon ada mood..perangai dan temperament nya sendiri...ada yg aloof...ada yg malu2..tak kurang juga yg friendly...dia tegur menggesel2 dulu kat kaki sblm sempat kita panggil dia..

Antara resident di sini...ada scottish fold...ada bengal...ada persian...mcm2...

Budak ni..belum apa2 dah melompat panjat perut bang Bert..masa ni...tuhan je la tau betapa rindunya aku dgn budak2 kat umah...yg kat boarding centre...

Cantik kan si putih ni..apa ntah namanya...kat sini..nama2 semua nama footballer la..nama retis la....Comel budak ni...kebetulannya masa ni aku tgh tolong foster si Amor dan Rosalinda kat umah (klik utk baca cerita itu di sini)..rindunya...

Masa tu x berapa ramai org..tp x surut 2 org dtg....ok la..kang ramai2 x selera plak nak main2 kucing...

Comel2 kucing ni..kebanyakkan breed mahal2 juga (bagi aku la...sbb aku layan stray cat je..mainecoon kat umah aku tuh pon pemberian kawan sbb mmg nak direhome...persian yg ada tu plak rescue dari irresponsible owner...free jek dpt..xde beli2 nih)..tp berjaga baik..dah neuter...sihat2...bersih2 bulunya...bau pon xde kat cafe ni...mmg nampak la air purifier dia yg besau ada 1..besau almari 1 pintu tau..yg kecik ada 2....sbb tu udara bersih je dlm ni...sikit bau pon xde...

Kat pintu toilet (toilet org) ni diletakkan info dan cerita pasal kucing2 yg ada di sini..sygnya dlm hangul, harusss la aku x paham...tgk gambar sudah..

Tgk ni...haa...rasa nak nangis..rindu ngan Amada baby kat umah....apa la yg dia buat agaknya masa tuh...Aku carik2 juga yg mcm si mada kat sini...hampeh...dok tdo dlm kotak..tamau main...

Kita boleh beli treats tau kalau nak bagi kucing...x ingat...3000 won x silap..

Ok..ok..this is the best part....masa kat sana..kami jumpa retis...oh yeah retis betul la...patutla tgk dia nih hensem dan agak semegah dr yg lain2 mamat korea dlm tu...sygnya sorg pon dari kami x kenal..tp sbb hensem kitaorg dok usha2 dia la kan...wajibla amik gambar curik + hantar abam bambino kami utk snap pic dgn kamera zoom in nya yg hebat tuh....ehehehhehe....gatal sungguh..xleh blah perangai masing2...termasukla aku...

Ni la retis yg kami jumpa..ni ex member boy band UKISS..patutla hensem..ie...x comot mcm yg biasa2 jumpa...walau simple dia nampak bergaya dan mmg sangattttt menarik perhatian...lazattttt......
 Mcm mana la kami nak tau dia reti...sbb org dlm tu pon buat tak tau...x cam dia kot...kami2 ni bukan peminat die hard fans UKISS..kan...nama dia Alexander Lee Eusebio ie Xander..
So selepas aktiviti menggeletis dan sesi curik2 amik pic...ada la yg post pic ni kat fb ke hape...haaa...time tu la si acixkurung ie ratu gossip mamarazzi kami tu bgtau dia ni retis...haaa....maklumat dr org di mesia utk org yg di korea..yg jauh boleh cam muka dia...kami yg dekat2 ni x tau..kalau tau mesti dah tegur dan ajak amik pic..rugi!!

Nah..baca sendiri serba sedikit pasal mamat ni..di sini...
Kalau di google pon mmg bersepah muka dia...


Sebelum balik...amik pic dulu..


To be continued...




No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers