Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Tuesday, 17 December 2013

Kyochon Food Testing With Frens...

As Salam...

Rabu 2 minggu lepas kalau x silap (okeh...entry basi...basi! but who cares..hekhekhek...) Hhhmmm....ada pegi food testing..ni pon sbb bangbo ada kawan yg invite pi sana...kedai apa? kedai ayam goreng...hey...goreng bukan sebarang goreng...oh no..no...no...bukan kepsi....ini goreng korean style...nama kedai tu KYOCHON...Kedai ni akan officially bukak pada Januari 2014...sbb Dec 2013 dia buat grand opening kat outlet di Filipina.

Kalau nak pi kedai ni senang je...bila dah masuk One Utama tu...landmark nye ialah supermarket Cold Storage tu...mmg x sesat punye la..

Selepas berjanji2 nak jumpat kat area yg di janjikan..perghhh...acixkurung dtg dgn penuh cun sambil memakai heels belang2 nya iteww...acixkurung dah kurus seh....bukan setakat bakar kalori...buku kalori pon dia bakar hari2..ko hado??

Ni ha KYOCHON...aku belum masuk dia dah berjanji2 dgn aku tau....x sedap siap ko!

Ni la antara food testernya...senyum semua nya ek..nak makan free la katakan....ouh...abaikan abam yg x abis2 beli baju GAP...this time dia dah upgrade...thumbdrive pon beli yg ada tulis GAP jugak..haiii...kalau la ada org2 kuat GAP baca..silalah bagi dia award peminat tegar GAP..3 huruf tu jer dia tau...satu lagi ANF ke ntah A&F..kan aku dah kata..kuota dia mmg 3 huruf jek!! Kesian wei...3 hurup jek.....bwahahahhaha...

Hhmmm......janji manismu....

Antara menu2 nya...sedap ek...

Lagi....hhmm....mmg x adalah nak amik small...either medium or large.....

Ini kimchi fried rice...sedap...pedas2...

Ini dakgalbi set...datang sekali dgn kimchi fried rice..haa....salad sedompot tu dia letak blueberry dressing...asyikkkkkkkkkk....
ouuhhh....ini my fav...aku ni x mkn sayur2 ni tau....tp kat sini sedap pulak salad2 ni...jd kalau aku sedap maknanya sedap la.....dressing dia mmg wallah!! ini sgt2 recomended tau! must try both..sila lah jadi pentamak! :)
Mandarin salad.....kalau nak rasa yg blueberry salad....ada jek secopot dia letak sebelah dakgalbi tuh...
Ni range ayam gorengnya....ada original soy sauce n garlic..ada honey range dan ada yg spicy....yg chicken fillet tu salsal range...salsal tu sedap...yg bintik2 tu beras korea...fillet tu di salut dgn beras korea sblm goreng..haruslah crunchy...

Ni jer tinggal...mcm piranha semua nya...zip...zup...zupp...hilang semua!!

Muka ceria....hey acixkurung..ko buat apa....ambil bau sajork kah???
Haa...yg kilat2 mcm cupak ali baba ni tempat buang tulang...jgn ada yg bikin malu pi isi air dlm ni okeh....
Perut sudang kenyang..ntah berapa kali burp ntah...marilah kita balik...sblm tu...amik pic dulu tgh patung wax si siwon niha....


P/S: Mknn di sini sedap..ada yg kata sedikit pricey...itu mmgla kalau ko compare dgn kepsi!! haishhh...
Skrg aku pahamla apsal kat korea nun byk betul kedai2 jual ayam goreng...ayam goreng depa sedap2 seh...
Ouh...lagi satu....girls yg bawak handbag...ada hook kat bawah table..so boleh sangkut beg kat situ...masa dtg tu mana la aku tau kan..so aku mcm biasa sangkut kat kerusi...heheheh..
Satu lagi...haih...byk na satu lagi...ada sorg waiter kat situ hensem seh!! @_@ tak dpt nak amik pic...sbb bz bebenor dia masa tuh....ouhh...ensemnya kamu...aku terus teringat kat abang pedas, si firman dlm ILUS...sape yg baca ILUS tau ler betapa pedassss nya si firman ni di describe dek melur jelitu tu...hehehehhehe...







No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers