Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Tuesday, 12 November 2013

DMZ Korea: DASAR HELL TUNNEL!!

As salam....

Ini ialah side entry (ala2 side dish gitu) utk entry yg ni..entry ni khas aku tujukan kpd tunnel kat DMZ tu...oohhh dmz tunnel..i het joo sooo!! Aku xde masa nak hapdet berjela pasal Koreakkkk tp aku perlu publish entry ni dulu...sbb DMZ ni ada sentimentel value sikit dgn aku...


Konon2 nk belajar serba sedikit ttg north n south korea la...nk tgk boarder....sampai2 je...ada la sorg ahmoi petugas kat sana cuba menerangkan pasal DMZ ngan tunnel ni in english.....haaaaa....mampuih x paham...kebetulannya si Azri ni kan student kat situ so wajibla dia boleh communicate n read hangul kan, so dia ckp kat petugas tu la supaya xpayah susah2...dia bleh translate utk kami...hhmmm...tp org tu gigih..nk prektis kekdahnya....haaaa...whatever la...sudahnya kami just baca apa yg ditulis...sbb x paham...tp bagusla dia buat mcm tu...dia nak improve English dia kan..

Dlm gigih nk prektis english tuu...bleh plak dia lupa mention perkara yg paling pntg...org yg ada sakit2 tertentu..asthma ke hape xleh turun bawah tu sbb low oxygen content...pastu ada wujud2 jenis topi..yellow n blue...yg yellow cap tu...ko naik turun tunnel tu sendrian berhad...senang citer utk org sihat....yg blue cap plak utk mereka2 yg x berapa sihat...turun tu jln sendiri tp bila nk naik atas balik boleh amik train...kami x dpt info tu...haaaa....udahnya pakai topi kuning semua....merasa la ko hazab hell tunnel!!!

Excited la sgt masa nih...
Tunnel ni panjang ...jauh ler kan....yg jadi penat tu sbb dia sgt2 curam...masa turun mmg menarik..nk berlari pon boleh tp masa nak naik semula.....haaaa..nanes! nanes! Halfway turun..incik kasut merah menarik diri dr meneruskan perjlnn..dia patah balik...ehh...siapakah incik kasut merah....biarlah rahsia...bwahahaha.....hhmmmm...masa tu aku mmg dah cungap2 gak, tp sepertinya x sedar diri....mulut n pikiran dah start ckp n rasa ada 2nd thought sepertinya nak ikut incik kasut merah tp kaki aku nih ttp ikut turun ke bawah...hhmmmm....rasakan penangan hell tunnel!!

Aku yg dah pancit...tp belum nanes...
Masa dah turun tu aku x continue masuk dlm tunnel yg sambungannya tuh.....bahana udah pancit....eerrrr...takot pon ada sebenarnya....so kawan2 yg lain n big boss meneruskan perjlnn...aku duduk kejap then pelan2 sorg2 berjln naik atas.....

Matikla neverending...btw..jalannya lutrus tp bukan rata ya...dia curam ke bawah..x main2 hokeh..

Setapak....2 tapak....3...4...5...hoii...penatlah!!
Sorg demi sorg passed aku......jln lagi.....bila dpt benti kat bahagian ada kerusi utk melepaskan lelah...perghhh...mcm dpt harta gayanya...suka!!
Jln...dan jln lagi....eehhhh......tiba2 kawan yg masuk tunnel bawah tu dah sebelah aku...owwhhh....bencinya...depa dah turun dan dah nak naik balik tp aku stil x sampai2 atas lagi.....what da hell..!!! wuwuwu....

Aku pendekkan kisah lelah yg panjang ni....sudahnya aku last person yg sampai atas......sadis kan.....sadis dan keji sgt! Sampai atas kaki ku sakit berdenyut2...terus jadi lemah longlai...xleh berdiri!! ni la dia penangan malas excercise...terlebih berjalan je terus pancit...sudahnya aku x turun bas pastu...amik pic dari dlm bas aje...haihh...

Nahhh....ini dptnya pi DMZ...wuwuuwuwuuw....


Oooohhhh...gelak2kan aku yea...ni ha...tgk ni....yg laluan hell tunnel tu ialah yg infiltration tunnel tu ek..curam kan!
Moral of the story..sila pakai blue cap...say NO to yellow cap unless ko mmg hebat, gagah dan berkaki atlet..paham?! Tak pakai blue cap ni..ko nangeh guling2 pon dia xkan bagi naik..infact kat dlm tunnel tu...ada abg tentera yg jg keretapi nih...
Pesanan penaja...must wear this kaler tau....kalau tak..lumpuh kaki!! pic credit to dontstopliving.net


 P/S: Saya perlu excercise la...pronto! Dah oh yea..kalau ada sakit2 jgn gatal2 degil nak turun..pernah je ada kes kene panggil ambulan bagai sbb org collapse kat bawah tu...jgn main2 ok..






1 comment:

  1. Dan ooohhh Yeeaahh!!! Pesanan.. Sila pakai stokin utk permulaan pada waktu tido.. bukan waktu berjalan.. wakakakakak!!! :p

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers