Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Tuesday, 22 October 2013

Kucing hilang+Komen Bangang

As Salam...

Ni nak warwarkan ...kucing seorg kawan aku hilang..budak ni mmg dilepaskan seminggu sekali utk jalan2..selalunya mmg akan balik...ntah kenapa last wiken dia x balik2..risaula ownernya..dibuatnya poster..utk disebar2kan dalan fb...kot2 la ada yg ternampak kan....korang pon boleh la tolong2 share...

 
Abis tuh...kami kan gigih la share  post kat wall masing-masing....mostly bersimpati dengan apa yg berlaku..ada yg mendoakan agar kucing ni selamat pulang...ada yg minta agar owner bersabar..pendek citer komen yg baik2...yg positif..sbb kita tau pastinya org ni tgh depress kan...

Tiba..tiba..ni ada plak sesat satu komen mcm nie...

Arrr...apa perasaannya...???

Sebagai sebagai seorang cat owner...ntah kenapa tiba2 aku rasa marah...hhmmm...so...ada la aku reply balik....tp x payahla aku tepek reply aku tuh kan..kehehehheheh

Maybe la si pengkomen ni tension sbb kucing org dok berak kat lama rumah dia..maybe cat owner ie jiran dia tuh jenis yang tak bertanggungjawab..Tak reti menjaga adab dan tak bertimbangrasa dgn jiran TAPI...mana boleh dia samakan semua cat owner mcm tu...


Sebelum memberi komen..ko reti nak bersimpati atau berempati kah??? Yang dia keluarkan ayat "Sendiri cari pasal" tu...bila kita baca..indirectly seolah2 dia menyalahkan kawan aku yg hilang kucing  ni kan...seolah2 dialah penyebab nape kucing dia hilang...padan la muka kucing dah hilang.... Adil kah keluar statement mcm tu??? Tak tau cerita hujung pangkal..dah ckp mcm2...teruk la!! Benci betul...

Nak marah kucing dia xde akal..nak marah perli tuan kucing..tp tuan kucing x layan..jadi sebagai manusia yg berakal (berakal ke bikin ini mcm punyer komen haa??? ), x boleh ke ko carik pendekatan lain nak elak kucing berak kat laman rumah ko?? Bubuh jaring ka...bubuh alas tajam2 yg mcm kat daiso tu ka..apa2 la ikhtiar lain..kan...

Ada satu cerita ni..x ingat la sape cerita..bila kucing jiran berak kat laman n pasu... x larat dah nak basuh buang dah...ckp pon buat dek..apa dia bikin...dia kutip taik2 tu dia lempar kat umah jiran tu balik....yg ini aku x marah...aku gelak lagi ada...Bwahahahahahahha.... Kalau kes mcm ni x apa lah...sbb sah2 jiran tu degil..dan kucing tu pon x diapa2kan...kan..

P/S: tak tau la apa nak jadi...dah la musim tangkap kucing ngan anjing..tak suka la :( Dan oh yea..jgn lupa tolong share poster tu yea..kesian Smeagirl...Smeagirl ni stray cat..direscue oleh cik Shaja...masa baru rescue..dia mmg sangatla x comel..sangatla buruk mcm Smegol dlm LOTR tu...sbb tu la nama dia Smeagirl..tp skrg dah comel..hati mana x sedih..kitten yg dibela sejak kecik..hilang sekelip mata...pastu dpt komen bangang macm tu..kompom la hangen kan..kan...







2 comments:

  1. kucing aku dari hari raya tak balik2..masih berharap dia balik..

    ReplyDelete
  2. sudah kuberikan sepatah dua kata... hik hik hik

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers