Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Wednesday, 2 October 2013

Warga Bulus Mamabetty Kini

As Salam...
Hari ni nak hapdet anak2 kat rumah...yg masih ada..yg masih sihat walafiat..bukan apa, baru2 ni nak bikin pet tag, tp aku lost count brape anak aku kat umah..arr..sadis kan!!
Anak aku x byk sgt..sbb kami xde cat house..kami bukan hoarder tau..semua anak2 ni sihat...ada yearly vaccination, ada jadual deworm dah yg pasti semua sudah selamat di neuter...
Ni la wajah kesayangan, tinggal sekejap pon sudah rindu2an..
Selamat berkenalan dgn anak2 mamabetty ya uollss..

 Nama: Amada Baby
Nickname: Mada
Asal: Kutip di bawah mesin laser di TPM Engineering
Hobi: Tortoiseshell tunggal di rumah..kuat merempan, tidak suka didukung mahupon digomol2..merupakan pengikut setia kepada Lulu, sbb lulu syg sgt dgn si Mada ni la aku x jadi pfa..depa rapat sgt2..

 
Nama: Bokashi
Nickname: Chachi/Chachigem (Chachi gemok) kehehhehe..
Asal: Kutip di Pasar Muhibbah, Taman Nirwana, Ampang bersama2 mak (Rozy Tiger) dan siblingsnya (Lulu & Emau)
Hobi: Mkn & tdo, anak jantan kesayangan bigboss...apa2 dia carik bigboss..mama hanyalah pilihan kedua..ataupon bila mama ada wetfud je tiba2 mama jd penting..huhuhuuh...
 
Nama: Lulu
Nickname: Nyunyu
Asal: Kutip di Pasar Muhibbah, Taman Nirwana, Ampang bersama2 mak (Rozy Tiger) dan siblingsnya (Bokashi & Emau)
Hobi: Bantai kucing lain, dia betina kaki pukul dalam umah, mentor kepada Amada Baby..musuh ketat si JunMee, antara yg bersaiz kecil dirumah selain Mada, bantutkah??

Nama: Ako Montalban
Nickname: Atoto/ AtotoMat (Atoto anak Mat)
Asal: Adopt dari seorang feeder tegar, cik S. Mulanya tolong foster..tiba2 ter adopt plak..ih..ih..ih..ih..dia yg adopt mamabetty tau...i relakan jer...huhuuh..
Hobi: Mengorat girls yg mamabetty foster walaupun dah neuter..pantang diajak bertumbuk..sbb bapaknya mmg gengster Sentul..suka gigit kaki mama...geget manja katanya...tp sakit hokeh! Pandai buat muka kesian, dengar kata, cuma bab kencing jer kadang2 x dengar kata..skrg tgh on parol..

Nama:Sunkist
Nickname: Ah Chang/Ikechang
Asal:Accidental babies, x sempat nak snip si Moochin, adik beradik si Momot..anaknya si Jayen nih..
Hobi:Tdo atas tilam..kalau xde tilam..atas meja..tempat lain tak mau..tdo mesti nak beralas..suka muntah sbb overeating..anak jantan mama...

Nama:Michi
Nickname: Ichi
Asal:Adopt dari rescuer di Sg Pusu, Pn H. Asalnya nak tolong bawak pi vet dan foster kejap sbb ada masalah mata dan kurap yg sangattttt kronik...sebelah muka dia x rupa muka hokeh..hhmm...teradopt terus!
Hobi:Kencing merata...anak long hair yang paling comot sbb x suka org grooming dia..nak grooming diri sendiri pon dia malas...dia jer yg dpt royal treatment sbb pi hantar mandi kat grooming centre...rabak poket mama...wuwuwuuw...

Nama:Rozy Tiger
Nickname: Mama Ogy
Asal:Kutip di Pasar Muhibbah, Taman Nirwana, Ampang bersama 3 ekor anaknya (Bokashi, Lulu & Emau)
Hobi:Anak baik..x byk karenah...tp ratu escapist..pandai meloloskan diri tp skrg dah baik dah...kaki kaypoh..ada apa2 gadoh...dia dtg dulu and leraikan pergaduhan..suka diraba2..mesra alam..

Nama:Giant/Jayen
Nickname: Papa Jayen/Ayen
Asal:Kutip di rumah mak mertua, time tu dia kitten lagi...
Hobi: Manja..suka ditepuk, digomol2..bila dipanggil dia dtg walau tgh tdo..tp ada bad habit kadang2 suka kencing merata..haihhh, so skrg masuk prison (cage), blum layak apply parol lagi....peberet song..pok..pok ayen..ayen nak tdo...ulang sampai terido ...kehehhehe

Nama: NikitaJovi
Nickname: Nikitek/adik
Asal: Adopt dari fosterer di Uniten, En A. En A foster mummycat, so mamabetty adopt la sekor kittennya..sbb teringin sgt nak ada kucing kaler putih..ehehehhe...
Hobi: Anak bongsu, manja..mulut bising..kuat berebut mknn, giler wetfud..pandai ambil hati kakak abg..semua syg dan ngam dgn adik..


Nama:Feebee
Nickname: Ebee
Asal: Adopt dari seorang kwn yg merupakah rescuer dan feeder, cik I..
Hobi: Makan dan tdo...kuat mengempeng dan bertenggek dgn org, tdo atas peha, kerap berebut peha mama dengan nikitek..suka bercium2 dan comolot juga...mesra alam


Nama: Momot
Nickname: Omot/Nyommot
Asal:Accidental babies, x sempat nak snip si Moochin, adik beradik si Momot..anaknya si Jayen nih..
Hobi: Menyorok sbb mmg sejak azali dia penakut,,suka groom abgnya, si Sunkist


Nama: Carissa
Nickname:Kakak
Asal: Adopt dr seorang maincoon breeder di Selangor..
Hobi: Tdo, main dgn catnip toy sampai lunyai...manja walaupun saiznya besar..skrg dlm fasa recovering esp bab selera makan sbb baru bbrp minggu di snip


Nama: JunMee
Nickname: Yumi
Asal: Adopt dari seorang kawan yg nak migrate overseas, miss T
Hobi: Menyendiri..musuh ketat si Nyunyu nih..walaupun hitam semua..dia x garang..x suka didukung..peberet tdo atas meja makan..paling susah nak carik bila menyorok sbb x nampak..

P/S: Anak2 saya...kesayangan saya...harta saya...


2 comments:

  1. Pergh 13!!
    Kalaulah aku ni tak duduk asing2 mau berbelas jugak ank2 aku! Hihi

    ReplyDelete
  2. amboiii...kemain lagi nama masing2 hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers