Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Tuesday, 12 November 2013

Korea 1: Bye Bye KL..

As salam...

Sekian lama x bersiaran...nih muncul kembali..kehehehe..

Diam22...masa berlalu..ehh...dah ujung bulan 10...holiday yg di nanti2 muncul sudah waktunya....

Mcm biasa...sibuk packing....packing baju...packing mknn...heh..bawk mknn mcm nak pindah sana terus....melampau!

Anak2 bulus dah siap di urus..mana yg stay dok umah..mana yg nakal2 wajib ku hantar boarding...

Si adik mcm tau jer nak kene tinggal 8 hari...keje nye nak mengempet jer..pastu muka muncung...kita nak mengemas pon susah...
Yg ni...pompuan kaki pukul..wajibla dia muka monyok susah hati kan...sbb mmg dia yg wajibnya di hantar boarding..kalau x abis di wrestlingnya semua yg kat umah...
Pukul 7.30 mlm..teh dah tercegat depan gate..nak hantar kami pi KLIA...sampai2 sana bangbo dah sampai...tunggu lagi  2 org pulak...urusan check in segala amatla mudah sbb guna laluan vvip incik kasut merah....ditambah plak ada kawan bangbo yg keje dgn MAS...hhmmm..alhamdulillah smooth semua...sblm fly tu..sempat ngap mekdi dulu...haaaaa...nanti rindu burger n daging katanya...siap guna diskaun kawan bangbo ni ha..yela...harga kat KLIA kan hazab2 semuanya..


Tempoh penerbangan cuma 6 jam jer...so flite pukul 11 mlm dijangka tiba pukul 6 pagi gitu....apa lagi mau bikin...tdo la..ataupun layan tv interaktif.....malang nasib bangbo...ada problem plak dgn earphone tv nya...pindah ler tmpat..yela..klau x mau mati kutu weii...so udahnya aku konker 2 seat..siap duduk bersila bersimpuh bagai...ehhehe..

Sampai sana pagi..hhmm...sejuk..padahal xde on air cond pon dlm airport tu..turun2 je kene naik satu keretapi pantas utk ke airport..sampai je..wajibla depa2 ni melawat toilet dulu...almaklum toilet flite tu kan sempit dan x berapa selesa..

Sampai sana kita boleh nak guna hp kita mcm biasa..tp ready aje duitnya nak bayar bill..atau kita ada option utk sewa hp ataupun sewa wifi...ada byk outlet dan booth yg offer sewa2 ni...pilih la mana berkenan dan menepati bajet masing2..kami sewa yg line wifi Olleh tu tu dan egg nya tu boleh pakai utk ramai brape org ntah..kisahnya share2la...selepas penggunaan 8 hari...sewanya 15 ribu won seorang...korg darabkan la sendiri dgn 5 org...                             

Next...carik T money..kat sini sistem subwaynya canggih dan meliputi hampir sebahagian besar bandar Seoul...letihla setiap kali naik subway nak beli tix..guna T money lebih mudah dan ada diskaun di setiap penggunaannya...nak top up pon senang...hampir setiap station ada top up dan refund machine..sblum balik...kalau dipulangkan semula kas ni dptla refund...nak bawak balik simpan buat kenangan pon boleh...err..kot ler nak dtg lagi kan...kan...kan...

T money ko..hehhh...x cun plak...card ni harganya 2500 won kalau x silap dan dah siap2 ada 500 won kot..kalau kurang...korg top up lagi....more info pasal T money di sini..

To be continued...

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers