Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Sunday, 14 April 2013

Sabtuday oh Sabtuday...

As Salam...

Weekend ni agak bz uollss..emosi bercampur baur...mcm mana x bercampur baur...ini melibatkan perkara yg kita semua sama2 sayang...tapi kita kan dah dewasa...ternyata apa yg berlaku mmg seperti yg ku bayangkan....syukur semua berjalan lancar....tiada yg hentak2 meja...angkat2 meja..mahupun tarik2 rambut...kehehheheheh....yg bersidang ni semua manusia..bukannya incredible hulk, super2hero mahupun ahli2 gusti..

 Sabtuday itu, kami bermeeting...meeting apa??? PRU13???
Heh..bukanla....Ala...biasalah...meeting geng2 mak jemah gitu...menyelesaikan masalah2 berbangkit serta menjernihkan mana2 yg keruh kelam kelabu...semuanya berjalan lancar...scene sedu sedan linangan air mata itu biasa...sbb geng2 mak jemah ni berhati tulus mulus semua...tak kisahlah ko tuh berlaici atau berovari..kehehheheh....
Tak mengapalah...tarik nafas..kesatlah air mata...
Alhamdulillah...sudah selesai semua...kita buka lembaran yg baharu lepas ni...satu saje pesanku..jgn diputuskan hubungan silaturrahim yg pernah terjalin tu...Maafkan aku ya..aku juga sudah maafkan kamu..

Setelah sesak2 dada serabut2 kepala dengan meeting...apa nak buat nak release tension....???
Yaaa....marilah makan....masing2 muka dah mcm buaya lapar..nyatanya mmg mewah dgn makanan time tuh..bukan apa...kalau lapar nanti emosi x menentu..so mari isi perut sebelum..semasa dan sesudah meeting...
Arr...caner ko isi perut masa meeting...ala..time ada break tu..marilah bersila di dalam dapur sexy acix nana sambil menikmati lontong secara berjemaah....Ya Allah..Ya Allah...Ya Allah...nikmatnya!!

 Satu lagi aktiviti yang disukai utk melepaskan tensi..ala..kadang2 bukan tensi sgt pon..sajer nak lepas gian...yaaa...mari kita berkaraoke...Tak kisahla kalau suara tak semerdu Siti Nurhaliza ataupun semacho Anuar Zain..genggam erat mikrofon itu dan nyanyilah sepenuh hati...ala...tibai je..janji ko mengambil bahgaian dan menyumbangkan sore...
Tu tak kira lagi bila ada yg feeling2 mcm tgh dlm Backstreet Boys World Tour...Came on everybody!! *sambil melambai2 tangan ke udara* ...
Takpun ada yg awalnya nyanyi dgn gaya teletubbies kemudian berubah kepada poetry reciting session...
Takpun yg menyanyi setempat x bergerak2 atas couch....very the couch potato...
Hahahhaha...cer teka..sape punye perangai2 tu??? Bwahahahhahah....

Apakah ini?? Apakah??!!
Hhmmm...ini gaya expresi muka geng2 mak jemah bila nampak lontong...nasik lemak, mikrofon serta sekotak cd karaoke...mmg rupa ini la gayanya!! Bwahahahha....


P/S: Apa yg penting??? Kerjasama....

2 comments:

  1. Waaaaaaaaaaaaa... syoknya karaoke... kiter pun suka layan karok

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers