Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Sunday, 21 April 2013

Bekcinten & Biz...apakah??

As Salam...
Hari ni Ahad...hari berehat2 dirumah...lagipon big boss bz ada kursus...so tinggal ler aku ngan furkids..mcm biasa...buat aktiviti masing2..aku wajib ler abiskan tgk kdrama...budak2 membongkang tdo mcm kene ganja...kehehhehehhe

Smlm...cam biasa aktiviti Ahad..main badminton ie bekcinten..kali ni byk court yg dah booking..dari 8-9 mlm dpt main sejam..pastu rehat 1 jam then baru ada court yg kosong...terus amik 10-12 mlm...gigih kan...nak main bekcinten punyer pasal..geng2 yg turun pon ramai...geng Ampang turun..adik aku n adik bog boss pon turun...meriah...tak sangka plak court penuh,,selalunya ok..haishh..hari main bekcinten sedunia kah smlm???

Ini geng2 main biasa..pukul2..pastu gelak2...bila bola jatuh..sume pakat2 jadik stevie wonder..buat2 x nampak bola..nasib la sape yg asyik kene kutip bola..kehehheheh...hakikatnya...kaki tangan gerak...mulut pon sama...mengekek x abis2...
Hari tu acix nana main bekcinten..dia bikin banana split..tu dia..mcm gimnastik..ko mampoo??? this time...dia siap terguling2 plak...gigih nak kejar bola...tp nampaknya kasut dia x berapa nak gigih...xmo bagi kerjasama, siap tertanggal2 spring dia...tu yg berguling tu...nasib baik xde apa yg serius...eehhhh...beli kasut baru la nampak gaya...beli!! beli!! beli!! beli 8!! kehehhe...
Lama acixkurung x join bekcinten...so smlm dia dtg bersama pari2 bekcinten...siapa pari2 bekcinten...ala...si kakak la, anak buah dia..katanya ahli kelab bekcinten...kitaorg pon nebes la..ehh...mesti terer dak ni...skali bila dpt reket..dia leh menari ala2 si pari2....alahai kakak....lama2 dia pon tensi pukul2 asyik x kene..dia dok tepi main henpon...kehehhehe

Ini sape?? arr...yg baju hitam tu merangkap coach tak rami kami2 yg pompuan ni ler...coach wanita kami absent smlm...we missed u cikgu farah!!! 2 coach ni jer yg sabar main ngan aku n acixkurung yg x brape pandai main bekcinten selain fad..yg terer2 mcm si baju merah tu..mana nak main ngan kitaorg ni..xde fight katanya....celah gigi jer...eleh...whatever!! belagak hokeh!!

Hhmm...aku perasan..bulu si Atoto debab ni shedding tau..sejak daripada mula2 aku tolong foster sampai sekrg aku dah bagi sijil PR...nak kata stress..dia bersuka ria jek..hooraa hoorayy sana sini...mkn ok..poo ngan pee pon ok...rasanya nak kene bagi fish oil la..anak2 yg lain x shedding sgt..review kwn2 yg bg fish oil pd kucing atau anjing sgtla memberansangkan....aku kene try nih...pasal mcm x de masa nak pi petshop carik fish oil..aku try la survey2 petshop online..

Nak cerita cara kedai online ni meniaga pon ada mcm2 gak...ada yg ok, sgt teratur dan punctual..ada juga yg hazab...aku x paham la mcm mana org leh meniaga dgn skala besar2an tp mcm huru hara..pagi ko sms nak order barang...haa...berjam2 baru reply..itu pon kalau ko antara insan terpilih yg di reply..takpun esok2 baru ko dpt reply...apa2 pon masalahnya..kene la jaga hati kastemer..tu belum lagi yg post or self pickup punyer kes...kalau tau nak biz besar2an..like it or not..kene la ada helper..full time helper..utk urus kedai etc..ni kerja berpartner..tp masing2 ada keje tetap ofis hour..balik mlm kadang bz x tentu masa..abis tu kastemer2 ni mmg kene ikut time korg sokmo ker?? 
Moral of the story..perancangan kene tip top..aku bukan nak lagak pandai..tp byk yg dah bising dgn cara meniaga yg huru hara..itu belum bab cantas2 harga...haishh..so far aku alhamdulillah x pernah kene..maybe sbb kebetulannya aku dekat dan hanya beli dgn online shop yg ok dan xde rekod buruk..bila kastemer berbunyik..bukan apa...nanti ko jugak yg rugi..org serik..tak mau membeli lagi...Satu lagi pasal hidden charges..hidden charge yg mcm mana...haa..tolong pasang..dia charge...tolong angkat pon dia charge..itu mmg hak kalau nak minta upah extra..cumanya kene bgtau awal2..bukan dah beli masa nak delivery baru bgtau...pastu upah xpayah la melambung mahalnya..ko jual barang tu pon dah untung byk....jgnla ambil kesempatan, jgn mengelirukan org...menipu tu namanya...kan...

Hurrmmm...penat membebel..tekak pon dah kering..minum ptg dulu la..kuih tat peberet...satu balang rm30..mmg puas hati..sbb tatnya gemot2...inti sgt sedap sbb home made..tepungnya cair dlm mulut..hhhhmmmm...heaven you!! kehehhehehe....

P/S: Hati2 memilih online seller...

1 comment:

  1. warghhh sedapnya kuih tatttt!!


    pssttt...mamabetty bole tak lesapkan word verification tuh, mata ceq ni da la rabun kadang smpai 2 3 kali try, salah huhuu...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers