Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Sunday, 5 August 2012

Sudah ada dawai..sudah boleh skodeng..

As Salam..
Nak update gak..walau sudah sedikit basi..x update awal..sbb emosi tengah berkecamuk masa tuh..

Atas desakan dan testimonial kawan2 (testi la sangatttt...)..kitaorg decide nak pasang gak dawai kat pintu umah..motif?? 
Bila bukak pintu..xde la budak2 yg berdesup mengescape kan diri...angin leh masuk..depa pon boleh relax2 tgk pemandangan luar..mula2 Big Boss hesitate..huduh katanya..tp...hhmmm...lepas pi umah cikgu Fara kat PD..umah Fad & Rina..pastu...pas acixkurung ie Mawar tunjuk betapa gumbiranya furkids dia..dia pon terus kata OK...aku??? wajibla melompat kegembiraan...

Instead of pasang kat pintu..kami pasang kat sliding...sliding 3 pintu..jenuhla jugak nak pasang..apsal x pasang kat pintu..hmm..kami ni spesis jarang pakai pintu...kami kluar masuk ikut tingkap sliding..

Tgh2 sibuk tu...si Rozy merangkap awek R&D cum QC dtg buat spotcheck..sbb dia ni yg paling suka mengescape kan diri..bolos sokmo!! So byk la loop hole yg dia point out..mana2 tempat yg dia mcm nak korek2...nak selinap..kami ketatkan ..huhuhuhuuh...

Dawai pasang sampai atas...sbb baby Amada tu kenit lagi..disyakki dia akan main panjat2 sampai atas..yg lelain tu..sbb dah standard guni..aku x agak depa larat nak panjat...

Bokashi sedang memandang luar..dia suka kot...ntah..

Sekor2 dtg nak tgk tempat lepak baru depa nih..kadang2 sampai tetido2 depan pintu..suka ler teww...

Mail Lambung dlm kenangan...skrg dia dah x balik2 lagi...hidup ke..mati ke..xde siapa yg tau..nak kata dia beronggeng dgn girlfren..x mungkin..dia dah neuter, dah vaccine..mmg dia dah x layan lg aktiviti2 mlm..apatah lagi nak bergulpren...apa2 pun..mudah2an kamu selamat...kalau kamu sudah cross Rainbow Bridge..mama redha...

P/S: Bagusnya jaring ni..anak2 enjoy pemandangan luar...aku enjoy angin bleh masuk dlm umah..dulu susah nak bukak pintu..
Yg x bestnya...ada masa2..tudung/baju tersangkut kat dawai tu masa kluar/masuk..esp kalau tgh kelam kabut sbb dah lambat...haishhh...jahanam baju..dpt plak kain yg agak2 fragile...hhmm....jahanam....


5 comments:

  1. eh sama la...mmg da lama pikir nak pasang dawai nih, kawat pon dah ada cuma blom pasang jer...maklom la tak reti nak pasang sendiri nak kena mintak tlg org pasang kan hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg MM..koman2 nak 2 org..sorg tukang pegang..sorg tukang pasang cable tie tu..

      Delete
  2. dulu mase kite ade moja kene pasang gak..biar nampak hodoh tapi anak2 selamat tul tak??? =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan stakat hodoh..baju yg rabak pon ada...hohooh

      Delete
  3. kami dah pasang sejak pindah umah.. sekali bila beranak kecik ni, si pokpok suka nau jadi spider cat!

    kalau buka pintu pun kene rajin tengok2 kalau tak dah sampai atas si pokpok tuh.. pastu jerit2 tak pandai turun

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers