Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Friday, 24 August 2012

Monolog hari raya yg x brape nak raya...

As Salam
Jumaat, 24 Ogos 2012
Ramai org masih cuti..aku sudah start keje...hohohohooho...
Disyakki bos xde bbrp hari dlm minggu depan...suka!! Tapi hari ni dia dtg kejap..menyampaikan amanat2 pd anak buah dia yg senget2 nie...hohohooh..
Btw, tq utk duit raya nya ya boss!! v($_$)v  *Kcing..kcing...*
Kawan aku pon nampak gaya halfday hari ni, anaknya chicken pop..alahai siannya Iman...cepat baik ya Iman...jgn digaru2 luka nya tuh, nanti berparut nak ooiii....

Balik dari kampung hari Rabu lepas, x kuasa eh nak lama2 kat sana..kesian kat anak2 bulus..
Hal2 penting mcm kenduri etc sume dah settle, dok sana pon xde buat apa, baik aku balik KL..bleh jugak aku merambu ka dating ka dgn Big Boss tuh.. lagi seronok..raya pon sempat aku pi jejak Jusco Ipoh tu...beraya di Jusco..punye la xde perasaan aku nak beraya thn nie..hati mati...

Lagipun biras peberet aku sorang je balik, sorg lagi raya KL sbb masih dlm cuti bersalin..arrgghhh..xdok geng, mujur makcik2 yg sporting balik kali ni..kalau x, lagi mati kutu..
Diam x diam, satu novel dengan satu drama korea full episode selamat aku settlekan dlm masa bbrp hari dok kampung..sila la bayangkan betapa bosannya aku..
Nak layan tv?? jauh skali...raya thn ni cerita tv x brape best la...hhmmm...

Sangat merindukan masakan yg biasa dimakan dipagi raya, sambal goreng, kuah lodeh, lontong ketupat, sambal udang/sotong, kari ayam, serunding..ni la jugak sbb aku x brape nak feel raya..aku ni selera selatan...lemang n rendang aku mmg x brape jalan...sedih ko pagi raya masa tuh..sadis kate ko!!

Yg empunya kampung tentula rasa best kan..hhhmmm...whatever...
Balik2 aktivitinya..main mercun...bukan budak kecik, dah title bapak budak pon sama jer..sejak 2 thn lepas, ad je sepupu yg luka tgn la hape dek mercun..tp sama jer..mercun ttp ada..nak tunggu sampai ada yg putus jari, buta mata tak pon dpt kecacatan kekal ke baru nak berhenti?? Bising toksah citer...bingit telinga!!

Terima kasihla pada Shah n cik Matt yg sudi singgah umah kampung tu masa raya pertama, jumpa jugakla kami dengan org...kalau x..mcm biasa, terperuk saje kat rumah tu...
Apa la nasib raya thn nie..boring serba serbi..apa guna baju baru, tab baru, dan apa2la yg baru...kalau hati ni x berapa nak baru..


P/S: Looking forward utk mama & abah balik dari Spore Sabtu ni..wajah yg ku rindu...



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers