Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Friday, 29 March 2013

Part 3: Krabi

As Salam..

Sambungan daripada Part 2...
Sekejap je dah hari ke 2...arrr..berlabuh di Krabi pula kita kali nih..our 2nd pit stop gituh....

 Apa pun..sarapan dulu..kang takde tenaga nak merayap kang...breakfast kat Four Season...tgk tu..omelette order sorg satu..sekali dtg berderet..bukan tamak tau...maklumla..lain org lain selera..ada yg nak cheese..ada yg nak mushroom..kan..
Bekpes di sini lebih aman..tade group yenna yenni sbb depa sume bekpes di Mariners kat deck 9 tuh..group2 ah so pon x ramai sini...sbb ada yg bekpes di Chinese Restaurant apa ntah namanya...tenang sikit rasanya...

 Mcm biasa...kene naik boat utk ke ke pantai...turun2 je kene kerumun dengan pakcik2 teksi la..pakcik2 tuk tuk la..sama mcm kat Phuket...aiyoo..rimas seyy....soo...kami jalan kluar dari hiruk pikuk tu...then baru amik taxi....

 Jalan2 je macam hari sebelumnya..beli baju2 sikit...kedai ni aku xleh lupa..sbb ahjumma kedai ni ya allah peramah betul...siap cerita pasal anak dia la..cucu dia la..anak hidung mancung la...studi kat uni mana ntah..lupa...layankan ajer...
Kat sini...bila tanya harga mesti bawak kluar calculator...maybe depa susah nak communicate dgn tourist kan..senang..tunjuk jer harga...tp yg tak tahan ni..calculator ahjumma ni besar betul...dan aku nyaris2 membeli calculator ini dalam kaler pink..arrr...apakah??!!!

 Apakah ini??!!! Ratu Hayam Siam kah??!! lentik ko!! ahahahahahhah...*ampun bangbo*

 Dah penat jenjalan perabih duit...singgah gerai acik jual 'pancake' ni..ehehhehe..bila nampak ada menu pisang utk pancake dan shake..hhmm...bersinar2 mata semua...maklumlah..peminat pisang ramai...huhuuhuh...

 Aku cam biasa..banana milkshake satu...pastu order lagi...banana cheese pancake tu..acix nana order banana nutella...makan panas2..tepi laut angin sepoi2 bahasa..mmg la marbeles kan...sampai la ni terindu2 pancake acix ni..depa kata..kalau kat sini..bleh order roti pisang kat anney roti canai tu..arrghh...pastinya x sama...acik pancake...officially i miss u hokeh...nanti i dtg visit you soon...wuwuwuuw...

 Dlm pada kami sedap ber omnyom..nyom...nyommm...2 jejaka ni gigih turun ke pantai yg sangatla panas dgn matahari terik tu utk amik pic....aiyak..gigihnya korg!!

Kami tgk dari atas sajork itu 2 mamat berposing2an di bawah...panas seh...tak mampu nak berjemur bagai..aku dah ler sedia hitam..kalau berjemur2an..apa la yg tinggal kat kulit aku nih...so lupakan saja..baik dok dendiam bawah pokok sambil menikmati pancake pisang...kan...kan...

 Hah..apakah ini?? Apahal dia berjemur sorg2 rupa ini...sekali...

 Nahh...hamek ko....byk rupanya dugong2 tersadai rupanya...Mcm2 saiz..warna dan rupa...ko pilih je mana yg ko suka....hahahhaha..hadoii....

 Dah tgk dugong berjemur..dah mkn pancake pisang...arrr...massage time!! Byk la pilihan rumah urut ni kan...depa rajin bagi flyers sume..setelah dipilih2..kami pilih la satu..tempat di suggest oleh seorang mak nyah yg merangkap duta ler kot..dia dok tepi jalan...pakai cun2 mekap tebal2...pastu pegang payung tepi jalan sambil edar flyers..mcm best..yg lain harga mahal sikit..buat apa nak mahal2 sgt..benda yg sume hampir sama...
Rata2 kedai sini ada wifi..termasukla umah urut ni..ha ko...bersinar2 mata..masuk jer..sume terus diam..hanyut bersama gadjet masing2...Big Boss jer yg hanyut sampai berdengkur2...hhmmm...kat sini kan...ada satu kejadian yg sangatla kelakar..merembes2 aku ketawa...korg tgk pic 4 org kat atas ni..salah sorg drpdnya telah mendapat layanan istimewa....dia  sorg sajer telah ditepuk2 ketiaknya..oh yes...u heard me correctly...KETIAK nya oleh ahjumma tukang urut tu..peekk...pekkk...pekk... hahahahahha...eiii...tergamaknya ko ahjumma..pergi pek..pekk..pekk.. ketiak org....euww.....
Cer teka..siapakah dia insan bertuah itu??? wahhahahaha....

 Arr...lepas urut..last activity la..makan...apa lagi...byk yg belum bukak..baru nak bukak..tp kami jenguk2 terus dilayan...bolehla...suasana selesa..restaurantnya cantik..toilet bersih...aku suka la..mknn pon not bad...cantik2 dia decorate..mmg jaga penampilan nih...mmg akan dtg lagi kalau dtg krabi next time...

Sudah kenyang..segera carik taxi utk balik ke kapal..kene balik awal..sbb mlm tu ada Gala Dinner...err..masa naik taxi tu..aku bleh jatuh bersimpuh kat dlm tuh..apakah??!!! apakah?!!!


 To be continued.....



2 comments:

  1. Aaaaaaa... xleh dibayangkan mcm mana jatuh terjelepuk...

    ReplyDelete
  2. ko bersimpuh tu mmg klasik sey..terkujat den melihatnye...kekekekekkekeke...lawak lawak...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers