Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Tuesday, 26 March 2013

Pt. 1: Star Cruise

As salam...

Alhamdulillah...selamat sampai umah setelah 5 hari bermusafir...cheewahhh...adalah masalah sikit masa otw balik tp dah settle la...haaa....masa balik tayar kete mak flat uollss...tercucuk paku pastu bawak mcm hantu kan kat highway tu..dah masuk kl baru perasan sbb kete dah mcm x balance n dah bunyi2...ntah apa la nasib sport rim aku tuh....nasib baik la ada big boss n adik ipar....tukau tayar mcm pit stop ferrari F1 ko...kejap je dah siap...kehehheheh....

Kisahnya...Ahad lepas...kami n a few senget2 frens telah mencemar duli turun Penang...bukan utk berhoyeh2 di Penang tau, kami pi sana utk berjoli2 atas love boat gitu..pi naik cruise la....ala...sajer mencuba..rata2 yg pergi x pernah jejak atas kapal cruise tu pon ha...
Kami gerak Ahad pagi...tghhari sampai dah...dlm 4 jam lebih kot..x menyempat2..sexcited excited katanya..sampai2 harusla isi perut kannn....padahal agak kenyang sbb dlm kete dah mengunyah mcm2 tp stil nak mkn nasik..masing2 punye perut sepertinya ada bela kodok barang sekor dua gamaknya...

Ini ler kapal kargo nye haa....Tapi dari sumber yg dipercayai..cheewaahh..ini bukan yg terbaik...sbb dia ada bbrapa lain lagi kan...ie Superstar Virgo etc...

Sudah mkn..bergerakla ke port tu...nahhh...tersergam indah...Superstar Libra...byknya org......nak pingsan rasanya...kebetulan ada tour group..itu yg jadik ramai...ada group ah so dan group yenna yenni yg dtg khas dari yindia...pengsan! apsal pengsan..sebab kelam kabut la depa nih..huru hara sangat!! tapi x semua..ada yg ok..tapi serius ckp..India Mesia ni lebih berdisiplin dan lemah lembut dari yenna yenni yindia ni weh...


Soo buatla urusan passport etc sume sblm naik kapal tu..dpt fast lane jugak la..thanks too incik fad...we love u..err...i meant we love ur whilcha..boleh gitu? wahahhaaa... Hhmm...sblum tu kan..ada insiden tau..sorg member ni disyakki kehilangan passport...hambek...putih sekejap muka dia..abih peluh2 jantan betina semua kluar...terpanik kejap...tp at last jumpa la passport tu..mcm mana x jumpa..ko simpan tempat lain..pastu ko seluk tempat lain..mmg x jumpa la wehh...hahhahaha....

Kami diberi access card yg ada nama masing2 dan no cabin..atas kapal nun..xdok pakai cash..apa2 ko swipe sajprk itu accesscard...nanti nak turun kapal check aje bill brape yg ko dah swipe...passport tu..pihak starcruise simpan..maklumla..nak pit stop di bbrp tempat kan..so depa uruskan terus urusan cop pasport dgn imigressen tu..ada bagusnya dibuat gitu..kalu main lepas passport pada passenger..kang ada yg tertinggal la..hilang la..karenah org kan.....

 Kami punya cabin di deck 7..ok ler...bilik kecik tapi selesa..ala..bukan nak bertapa 3 hari 3 mlm dlm bilik kannnn....kata nak jenjalan...

 Arr...takut tgk pic ni...mcm dlm ala2 Titanic...kann... scary kau...Kapal ni sebenarnya baru refurbish...mmg tukar la carpeting..design2, perabot tilam semua...tp seriously aku rasa taste interior design dia mmg taste org lama la...

 Petang tu...ada Sail Away Party...haaa...hamek ko...conga dance bagai....itu belum ko tgk yenna yenni berhuga2 berbangra2....takot!! Mcm naik sheikh! Pool tu lokasi di deck 9...kami duduk kat deck 10...tu yg tgk dari atas sajorkk...

 Sebelum kapal keluar perairan Malaysia...segerala masing2 berfesbuk...bertwitter...beremail etc sebelum talian terputus...very the netgenners kann...nampak sgt sygkan internet...masa kat phuket pantang nampak free wifi...masing2 bersinar2 mata...

 Mlm tu...mkn la...apa lagi...mkn BBQ by the pool....deck 9 lagi...mknn byk...bolehla...ada yg sedap ada juga yang hanj...dessert dia mmg x leh blah...aku rasa mcm nak sururh je baker dia pi amik short course on baking...aku pon x pasti kek apakah yg dia buat...pastu..brownies nya rasa mcm mentah..apakah??!!

To be continued.....







2 comments:

  1. sbb food dia "sedap" sangat la aku ilang sekilo naik cruise nih...hehehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers