Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Thursday, 28 March 2013

Part 2: Phuket

As Salam..

Ni sambungan dari part 1 hoccay...

So..esok paginya..bangun2 pagi..udah di Phuket kitaaaaaaaaaa...wuhuuuuu....
Time ni..mood jenjalan mmg tinggi...so segeralah kami2 ni breakfast. kat Mariners yg mcm hanj tu...masa tu x tau bleh bekpes kat Four Season...merasalah mengadap ah so dan yenna yenni group pepagi....
Lepak2 jap then amik boat untuk ke pantai Patong..kapal ni besar so x leh nak dock dekat ngan pantai..disediakan boat..takkan nak pakat2 berenang ke pantai kan..ko gilo....mak x reti berenang nokss...lagipon kalau ada jaws caner..mau dia kenyang seminggu..mak kan gebu...wuwuwuuw...

 Muka2 x sexcited..dari dlm boat yg hazab ni..nampak luar mcm ok kan..padahal..panas i tell you!! panas!! Terik giler...so..sunglasses is a must...sunblock too...percayalah ckp aku...kalau ko xnak hangus terbakar dek matahari Phuket nih..

 Sbb stop jauh kan..kami kene la berjalan nak ke pantai..dihujungnya menantilah 2 org awek Siam..Sawadikhaa katanya..aku pon sawadikhaa balik...amik la pics kan..untuk tidak menghampakan awek2 tu...
Part yg jejantans ni amik pic....ko tgk..bukan main senyum..dah mcm mickey mouse..lupa bini masing2 ya..nanti korg!!

 Turun2 saje...perkara penting...carik 7E..beli apa?? beli air...boleh gitu..turun2 jek haus..punyelah panasss...acix nana yg degil tetap mau beli Big Gulp...padahal dah batuk2..degil nih..panggil acix degil la...kehehehhehe..
 Dan yang penting...musti ada topi..tak kisahla ko nak beli topi ala2 Joan Collin ka..ala2 JLo ka..yg penting kena ada...aku sarankan..kalau ko ada topi yg beli kat Langkawi ka..topi masa melawat Melaka dulu ka..ko bawak je la..kat sini pon ada jual tp mahal sikit..kita rasa jek murah tp mahal..sbb ibaratnya RM10=100baht...rata2 topi ni harga dlm 200-350 baht...tukar RM dalam 20-35..padahal topi ni kat Langkawi and Melaka baru RM10...seploh ringgit weii...tp sbb aku tak tau mana aku campak topi Langkawi tu...aku terpaksa beli la jugak satu...membazir sgt..tp apa kan daya..sana sgt panas...

 Pastu..jalan punya jalan..punya jalan...Ehhhhh...kedai Hello Kitty....ohh..apa lagi..dgn girang ...melompat aku masuk...hmmm..bahagianya..sbb semua pink!! i loike!! belek2  la..kejap nak itu..kejap nak ini...nak beli semua tak boleh...lama gak dok dlm tu...sementara aku menggelinjang tgk benda2 pink..yg lain lepak2 amik kesempatan lepak dlm aircond..kehehhehe

 Akhirnya!! Rembat juga satu barang...i sukaaaaaaaaaa.....tq Big Boss...

 Udah penat..singgah Starbuck...pastu order la...tak main grande2 ni..venti terus...kalau ada dabel venti pon kompom aku order..kehehehhe...Dlm pic tu..acix nana ie acix degil kita..sebelah tu bangbo..walaupon dia oppa..tp untuk kami dia ialah noona..one of the gurls gitu...sgt abg2 okeh..jaga kitaorg..sbb yg hasben2 sume dok jalan sesama dia jek..ntah apa ditengok nye ntah..musykil....musykil....kihkihkih...

 Benda harus dibuat...urut badan..kat sini kan mmg pemes utk massage kan...so kami girls amik Sweedish body massage..x slow sgt..x kuat..sederhana gitu...depa charge 650 baht ..okla...dlm 65 hengget...murahkan...lupa nak snap nama kedai ni..kedai ni ok...walaupon yg urut tu rupa dah taraf2 ahjumma..bukan aweks2 muda..tp depa sgt experience tau...Udah mcm ayam kangkang ie roast chicken kami dikerjakan...sgt lega lepas tu...very gud..cheap2...hahahha
Arr...awek yg kanan tu..dia jaga counter..mmg cantek..cantek sgt..tp mulut dia..ya rabbi...dia lagi cantek kalau x bukak mulut la...

 Dah massage...jalan2 lagi...lapar...carik halal food..jumpa restoran ni..arr...apa lagi..segera lintas jalan dan berlari masuk...lapo!!

 Antara food yg diorder...ala..mcm mkn kat restoran Thai food kat Mesia je...tp okla...sbb dah lapa kan...total bill dlm 2000 lebih..dlm rm200 lebih..ok la..sbb order mcm2 kan..

 Group photo..wajib nih...

 Suasana malam di Phuket..x payah la aku letak pic byk2..korg pon dah sedia maklum apa yg byk disana kan..pub..bar...masa kami jalan2..mak hayam and anak2 hayam tak kluar lagi..tgh sibuk bersiap gamaknya...hehehhe
Kami x stay lewat sgt..sbb kene catch boat utk balik ke kapal...kalau x mampuih kene tinggal...tamo..tamo..

Arr...pic ni menarik perhatian aku..kalau la berlaku short curcuit ka ..caner ek..takpon kalau ada org elektrik nak repair cable ke hape..seram seh memikirkannya!! Mau nangis engineer TNB kalau tgk nih..wahahhaha..tak mampu katanyer....bak kata bangbo...kalau tikus jalan atas wayer tu..pasti sesat jalan pulang....kikihkihkih...

To be continued...


3 comments:

  1. wah.... nko.. muka puas hati dpt barang hello kitty... best nye phuket. br nak tanya pasal mak2 n anak2 hayam kat sana. ori ke plesu.. hahaha

    ReplyDelete
  2. hahaha.. tu dia.. dah mula part 2.. ekekek

    ReplyDelete
  3. harus la aku minum big gulp wei..kat mesia tade tau..sadis tak???

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers