Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Saturday, 30 June 2012

PETWORLD MALAYSIA 2012..suka!!

As Salam..
Haii...sorry la entry ni lambat sikit...Uyung sakit 2 hari selepas event ni..x sempat nak update apa..bila Uyung xde..aku xdok mood..in mourning state..
Tapi skrg dah ok..layan gambar je la yea..
Aku ada byk entry lain yg tgh queue utk di publish..hekhek..

 Awesome!!

 Crowd pd awal pagi..ni agak lengang, by noon, sudah penuh!! Sib baik x terbalik meja..

 Kitties for adoption..comel2 belaka..dalam masa 2 hari..about 10, yg dpt dicarikan tuan baru..syukur sgt..
Nak adopt bukan senang..they have to go through an interview by the rescuer/fosterer/scratch rep..sbb kita x nak these rescued kitties to be back on the streets..kita kan nak reduce strays population, bukan menambahkan lagi..

 Antara adopters yg lulus interview..tahniah!! 
Jaga elok2 ya..tq sgt2..

 Selain bertugas di booth..kami merayap gak..rotate la kan..masa jenjalan..jumpa si chow chow ni...comel n gebus sgt..mcm carpet bergerak ko!! org lain panggil dia buat dek jer..tp bila kami panggil..dia siap pusing belakang n dtg to greet us..suka hoccay!! Such a sweetie..

 Yg masa trip ke berapa ntah meng collect all the freebies and samples..bila dikumpul2..dptla bbrp kilo kibbles..sape nak bagi free kan..time2 mcm ni la dpt nya sbb company2 sume nak promo product masing2..segala game la hape sume kami try..bukan stakat cat food, dog stuff pon kami sebat..bagi bg pd fren yg ada doggie..sharing is caring maa...

 Aku bawak kopok lekor..hah..tgk tu..mkn sampai muncung2...kudap2 semasa duty di booth..

 Selain tgk cat show, merayap di booth2, kami sempat tgk pameran patung mickey mouse..yg gambar atas tu..aku n mama fara tgh  menganalisis cream puff yg berharga rm5 seketui..hooooo...x rela..x rela...beli 2 dah rm10...pitam kejap...

 End of the day..kira duit donations n hasil jualan scratch merc..alhamdulillah..dgn adanya $$$ ni..lebih byk neutering program dan subsidi dpt dikeluarkan utk kucing yg direscue..
Ada yg kata brape la sgt dpt..tp sebenarnya mmg byk memandangkan kami carik fund sendiri, x meminta2 tau..kami usaha...100% dtg dari titik peluh para volunteet..sbb tu syukur sgt..kecil dimata kamu, tp besar pada pandangan kami..

 Ni masa 2nd day..aku n Big Boss bawak Papa Giant..suruh jadik ambassador gamaknya..and it really works..makin ramai yg drop by booth, main2 dgn Giant, snap pics...beli stuff n bagi donations..

 Giant ni mmg friendly tp masa hari tu dia mcm stiff sikit sbb x pernah nampak org yg terlalu ramai dlm satu2 masa..dia x meragam jugak cuma asyik nak dokong..kalau tak...nak berjalan saje..so Big Boss n Scratchers yg lain gilir2 dokong dia..ngengada sungguh..kalau ringan xpe..berat pakcik tu..lenguh lengan pas dokong dia..
Org tak habis2 dok kata.."ouhhh..Russian Blue!" tak pon "Ini British short hair kan?"..mcm nak gelak sampai pengsan rasanya..tujuan utama bawak Giant sbb nak educate n create awareness to the public that stray cat can be a good n beautiful too..x semestinya pure breed aje..
Hakikatnya..si Giant tu aku kutip dari umah mak Big Boss masa dia kitten dulu..so dia bukan Russian Blue..bukan British Short Hair..dia hanyalah Malaysian Grey Smoke (kelabu asap)..hehhehehehhe

 Friends..oh hari tu jumpa kawan baru juga..Megaa...selama ni dok online je..ni baru 1st time jumpa..nice to meet you dear :)

 Puppy ni sgt comel...dia ni boleh mkn sambil tdo..dalam keadaan berbaring..pastu tdo balik dgn muka mendagu pada kibbles punye bowl..hahahhaa...comel la!!

 Scratch juga dpt donation 200kg kibbles oleh organizer..benda ni akan diagih2kan pada feeder2 yg telah dikenalpasti dan pada mereka2 yg memerlukan..yg kat atas tu gambar lakonan jer....mimpi jadik YB kot...

 Group photo..part ni mmg wajib..

 Acara penutup dan sesi post mortem..mcm biasala..mesti di kedai makan..that day, Bog Boss ngan Rina belanja..TQ..
TQ juga pada my bangbo oppa sbb sudi tolong pi order ayam di kaunter..x bleh blah betul tgk awek KFC yg pelik2 tgk dia..sbb sia pakai topi husky..ahhahaha...

 Sebagai desert..Rina bukak 2 pek creme puff durian..sedap!! lain kali beli 8 pek la Rina ooiii....hahhaha..

Sebelum lupa..bulan Dec ni ada sekali lagi Petworld Event..this time di JB..oh yes..JB!! JB!! sudah masuk dalam perancangan..yg best tu..tgk date dia..8-9 Dec..8 Dec tu my birthday..9th Dec tu Fara's birthday..mmg giler happening la nanti..sbb ada birthday party skali...yehaaa!!! Scratchers..sila bawak present..x payah susah2..bagi je Iams Multicat yg 7kg tu 3 guni atau pon Iams chicken yg 15kg tu satu guni..cukupla...hahhaha

Insyaallah Scratch akan turun JB utk bukak booth jugak time tu..suka!! suka!!I cant wait!! Ada plan utk cross over ke Spore jugak..hekhekhek..

P/S: Suka sgt aktiviti mcm nie....Ya Allah..permudahkan lah urusan group kami ni..x de niat lain..kami hanya nak bantu kucing2 n anjing2 yg ada..semampu2nya..ikut kudrat yg kami ada...

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers