Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Friday, 8 June 2012

Aloha Cherating...LAGIK!!

As Salam..
Xde ape sgt..sesajer hapdet apa yg ku buat kat Cherating lepas menghadiri kenduri Caca dan kenduri belah lelaki keesokkan harinya..

Konon2 bajet honeymoon..honeymoon ler sangat..sbb kami pergi bukan berdua daa...tp ber 7 kereta, pakcik, makcik, sepupu, mak, adik semua angkut sekali..dah katanya pi kenduri keluarga kan..

Apa pun..muka je happy, sengih sana, sengih sini...dlm hati..dok risau kat anak2 kat umah..dis time xde sesape yg hantar pi boarding, sbb depa dah biasa kene tinggal, cuma siapkan aje kibbles extra, air bermangkuk2 dan extra litter tray..
Sblm ni kalau hantar pon si kak mok Betty tu jer..la ni Betty dah xde...xde la lg urusan boarding memboarding nie.. 
Apa dibuat ler bebudak tu, lipat kain kah?? masak maggi kah?? main PS x henti2 kah? aishhh...mujur le kucing x reti guna handphone, kalau x wajib aku bagi seekor sebijik henpon..

Kami dok kat sini jer..Sanctuary Resort..xdela tahap 5 star..biasa2 jer..sesuai la utk bajet2 sederhana..ala..kalau bawak budak2..5 star ke 4 star ke x penting..yg pnting ada swimming pool..settle semua!! Apt ni mmg betul2 tepi laut, nak ke pantai, jalan kaki je kluar ikut gate belakang dia, walaupun bukan 5 star, ni private beach tau..mmg sape dok sini je la mandi sini..lepas ler gian aku nak mandi laut..hari tu pi PD kan x dapat main laut..hah..ko..kat sini, main sampai lebam!!
Mana2 pon hotel/apt, rate akan berubah bila cuti sekolah, thanks to Big Boss, dia dpt kautim ngan org apt ni so dpt la rate biasa..syukur..rate biasa pon, sbb dah stay 3 hari, RM900 gak bil utk 1 rumah, tp leh share2 sbb ada 3 bilik..mmg jimat sgt!! Total bil utk 2 apt 3 bilik dan 1 apt 2 bilik ialah RM2200..jimat kan!! Kompom aku dtg lagi..

Dah duduk area2 ni..ko jgn harap nak jumpa nasik lemak sotong, nasik lemak paru, roti canai pon aku x nampak bayang..yg ada, nasik dagang, nasik berlauk (ikan/ayam, tp mostly ikan) dan nasik lemak sambal ikan..mula2 aku syok ler..lepas 2 hari, nak nangis aku teringat nasik lemak sambal sotong..hazab..hazab...

Bila dah mkn mcm2..termasuklah nasik berlauk yg ada cili cuka tu, ramai ler yg x serasi perut, sakit perut, cirit birit...mmg tensi..yelah..dalam holiday blej ko nak bercirit2..kesian sungguh pada pesakit..termasukla aku..nasib baik aku pergi mana2 mmg bawak ubat 3 serangkai (sakit perut, cirit dan activated charcoal utk angin)..bukan apa..aku sedar diri,,perut aku nih mmg pantang mknn silap sikit..mmg ke jamban la ia...hukhuk..

Takkan nak dok cherating saje kan..so jenjalan kami sampai ke Kuala Terengganu..mana lagi lokasi..tentulah pasar payang..xdok tempat lain dah wehh..batik sana..batik sini.. keropok sana..keropok sini...
Aku bukan penggemar batik sangat, mmg la cantik, lukis tangan bagai..tp bg aku la..batik ni sangat la mahal..dah ler mahal, nak jaga renyah, nak cuci renyah, nak gosok pon renyah, baik tak payah!!
Batik yg aku ada pon cuma kain batik (which i rarely wear), baju kelawar and baju batik wajib kene beli masa kat maktab/sekolah..tu je la..
Sudahnya apa aku beli?? baju kelawar(kan aku dah kata, ni jer kau pakai..hahahhaa), tudung 2 helai, brooch ntah hape ntah..pastu adalah keychain2 n magnet2.. Dptla beli kacang2 sikit, tp x sempat nak beli serunding..urrghhh..frust sungguh!!

Kat luar pasar tu..kan byk org jual buah..ahaaaa..durian peberetku ada..rembat 5 bekas durian yg sudah dikupas..hehehhe..dimana saja..durian ttp peberetku..Buah2 lain..aku x pandang dah....

Sebelum balik, singgah pantai Batu Buruk kejap..makan sotong/udang celup tepung..

Aku pilih ini..tp masa sampai kat meja, sotong ni xdpt aku nak rasa..sbb pi ramai2..x tau sesat ke mana sotong aku nih..malas nak bising..makan je apa yg depan mata, balik KL..aku beli sotong sekilo..semua aku buat goreng tepung..puas hati ko!!

Esoknya balik, sempatla patah balik singgah kat chukai tu..beli kopok lekor, beli nenas ngan labu..giler murah..selonggok RM10, ada la dalam 5 bijik nenas, labu pon sama...manis plak tu..suka aku!!

P/S: Insyaallah akan dtg lagik..mak bawak mama plak, bulan 5 lepas aku pi ngan ofismate Big Boss, bulan 6 aku pi ngan mak mertua so giliran nak bawak mama aku sendiri plak..mudah2an murah rezeki...amin..amin...

2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers