Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Tuesday, 22 May 2012

Scratchers Berkampung di Pusat Jagaan Nuri

As Salam....

Weekend lepas..Scratchers turun ke lokasi yg berbeza, takde bukak booth mcm slalu...
Kali ni lebih kepada program pendidikan dan aktiviti gotong royong bersama anak2 yatim di Pusat Jagaan Nuri di Setapak =) Sekali sekala tukar angin, kira mcm awareness program jugak..

Keseluruhannya, program berjalan lancar, dari yg bercadang nak datang skjp terus stay sampai habis program, budak2 di pusat jagaan ni ada bela kucing, jadi apa salahnya sama2 berkongsi ilmu turun padang..sebahagian dari tanggungjawab komuniti juga..kan..

Antara barang keperluan yg dibawa bersama hasil dari sumbangan rakan2 di page Kucing Terbiar Anjing Jalanan..kuantiti bukan ukuran, yg penting keikhlasan pemberian tu..kan.. 
X dpt nak aku list kan nama mereka..tp yg pasti TERIMA KASIH..TERIMA KASIH BYK..MURAH REZEKI KORG..INSYAALLAH..AMIN..AMIN...

Haaa..pas ni jgn ada plak mulut2 busuk lagi puaka yg nak mensensasikan..kata nak glamer la..nak raih simpati la..apa la..
Hoii..ini xdok kene mengena dgn itu semua...harus ko faham itu...

Dan oh yea..mknn2 ni bukan diletak atas rumput mcm tu jer..bawah tu ada dialaskan dgn kotak, bukan apa, ni masa sesi punggah memunggah, takkan dari kereta ko nak pikul junjung satu2 bawak masuk dalam kan..mestila ko bawak kluar siap2 then angkut sekali harung..kan...itu namanya pengurusan berkesan...bekerja dgn lebih teratur dan elak buat keje berkali2..
Apsal aku merepek mende nie..sbb dah ada yg tak tau ujung pangkal sudah sound la..vudus betul!! tolong idak..komplen je tau..ptuuihh!!!

Td tu barang keperluan, ni yg best..beg berisi jajan dan gifts utk kanak2 tu...aku pon excited weh!! Mari kita skodeng isinya!!

Thank you to Mr Richard Lim of SPCA Sarawak for sponsoring this bunch of Snickers 

 
Thanks to  Mikhaela Dessy Chan and Reco Wong for these biscuits, toys and recycle bags. The less fortunate kids at Rumah Jagaan Nuri must be delighted to have these items. 

Lollichocs yg ditempah khas oleh Zetty Abdillah..terima kasih acikvodoo..i lep u!! hekhekhek (jgn lupa beh pink itam aku yea..huhuhuhuhu)

 Air kotak dar Fia. thank you!

Stickers & cash dari Bin Chew

Alat tulis dari Carrie Anne Long..ThankYou!

Ohohoohohoh....chocolate muffin dari Marina Tham..Thanks!!

Ada benda2 dan jajan2 lain juga..yg pastinya mmg menarik..takkan aku nak list kan semua..kan..

Kami dpt kawan baru juga..Idaxu dan en boipren nye..org kuat masa gotong royong..weiii.. nanti kita ngedate yea!!

Udah penat gotong royong pikul barang bagai..masa utk makan!!
Yg baju itam tu kan babysitter tetatp dan berpencen Scratch, so harussss la bawak dia kan..hikhik..maceh Bangboyot, Rina dan semua2 yg turun padang..jelesi tau...hukhuk

Selesai mkn, sesi ceramah utk topikPenjagaan Kucing pun bermula...sesi ni diketuai oleh cik Tedi dibantu oleh Scratchers yg lain..mengikut mereka..respon bagus.. =)

Antara kucing yg dibela oleh di sana..hambek ko..sihat2..gemok..utk sicomel ni pon ada ole2 juga..depa ni dpt kibbles dan beberapa keperluan mcm litter tray, food/water bowls etc. 
Comel2 ni akan dihantar utk neutering program di KKS plak lepas nie..ha ko..makin sihat2 la nanti..


P/S: Pic kredit to Bangboyot.. Mudah2an dgn adanya aktiviti mcm nie, boleh membuka mata lebih ramai org ttg kepentingan neutering program, ambil ikhtibar juga..anak2 yg kekurangan ni masih ada sifat belas kasihan, kita yg kat luar ni mcm mana?? Muhasabah weii..muhasabah...



























2 comments:

  1. alhamdulillah...sukannya tgk :))

    budak2 muda ni yg akan jadi pelapis nnti kan, pasti ilmu yg disampaikan akan dimanfaatkan oleh mereka

    tq Scratchers!!

    ReplyDelete
  2. wahh.. bestnya..

    keep it up SCRATHERS!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers