Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Sunday, 27 May 2012

Meow kurap dari UIA..

As Salam...
Lama sungguh MB x ke udara..hhmm..ke udara la sangattt..hakhakhak..

Nak kata bz..hhmm..jadual mcm biasa jek, siang keje, mlm tuition..main fesbuk, update kucing2 carik adopter dlm KTAJ Online Adoption House (eh..eh..kalau ada mana2 kucing perlu dicarikan adopter, jgn segan2 emailkan maklumatnya pada ktaj.adoption@gmail.com ya, kita sama2 usaha carikan rumah baru utk comel2 yg memerlukan, insyaallah) 
Gitu2 je la pon jadual harian..xde idea kot..hhmmm...

Hah...smlm, dpt email dari seorg follower KTAJ, nak iklankan kucing yg baru 3 hari dtg mkn kat kedai dia, tp nak iklankan x sesuai la sbb kucing ni berkurap abis kat tinge..tiba2 ringan je tangan ni terus sms feeder kucing ni, Herny namanya..bukan apa, kebetulan aku mmg nak hantar si Mail Lambung pi injek kurap, pikir2, skali harung je la, bape hengget la sangat nak injek kurap tu kan..untung2 bleh dicarikkan adopter bila dah sihat...
Asalnya, ada sekor ni kucing dia dok bg mkn..mmg rajin bawak 'kawan' balik kedai..sbb tu dia cam kucing ni kucing baru, mcm x pandai carik makan, almaklum baru 3 hari muncul..
Aku rasa..dia dibuang..xpon sesat..kesian..

Ni la ha kucing yg ada kurap tu..Herny bg nama dia Meow..asalnya dia nak bela..tp dia pun dah banyak bela kat umah, bg mkn kat kedai lagik, so bincang2 dan decide kita nak carikkan adopter je, tp sementara nak ke vet n nak tunggu kurap tu luruh..aku foster la kejap..
Baik giler kucing ni, x berbunyi, xde meronta meroyan nak kluar..elok je dok dlm carrier n dalam cage..perangai dia betul2 mcm si Rozy Tiger masa aku baru bawak balik dari kutip di pasar..x banyak karenah, bukan kaki gaduh, mmg baik!!

Tapiiiiiiiiiiiii, sampai je umah...Big Boss bagi nama Meow ni..jadik MISSY...
Eerrr..kenapa diberi  nama?? kenapa?? kenapa?? 
Amada pon status terkini belum dikenalpasti..apakah?? apakah???  Apakah status kita Big Boss?? 
Fosterer kah?? Adopter kah??? 
Oouhhhh...nusykil lagi curiga I tawww...wuwuuwuwu...


P/S: Amada disyakki akan disimpan terus jadik hak milik kekal..tapiiii...ahh..KIV dulu ah..aku pikir lagi..tp dah syg, dia pon dah selesa kat sini..tapi...ahhh..KIV!! KIV!!

 

4 comments:

  1. meh bagi kita adoptla si missy tuh...

    ReplyDelete
  2. comelnya Missy, sayang kalau tuannya buang. tp kalau sesat lagi sayang.. sian Meow..eh sian Missy, err mana2 jela.
    Tapi Amada sama macam Brown saya, memula amik memang nak jaga je dulu, dah siaht ank adoptkan dia.Tapi dah sayaaaaannnnnggg, huwaaaaa..tak sanggup law dia takde.

    ReplyDelete
  3. Whoa......Missy Elliot ke ni? comel budak nih.. encik hasben nak tambah korum kot..hehe

    ReplyDelete
  4. Ade nama? Owhhh!!! Apekah? Apekah?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers