Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Sunday, 20 May 2012

Mencari adopter utk anak2 si Hitam Manis..

As Salam..
Ni kucing belakang umah mama..si Hitam Manis (nama mama cat yg kaler hitam tu) dari single, dah pregnant, dah beranak, dan pregnant dan beranak lagi..haishhh..xleh jadik...
Lepas bincang2 ngan mama n abah (sbb depa dok bg mkn,yela, sejak Betty xde, depa dok manja2 ngan si Hitam Manis ni la) depa kata OK utk put for adoption anak2nya, Hitam Manis akan di spay...
So sempatlah snap a few pics utk diiklankan dlm KTAJ Online Adoption House..

 Ni haa...ku perkenalkan...mama cat yg dulu kurus kering skrg dah tembam berisi..si Hitam Manis..tgh mkn ngan anak dia dari batch ke 2..aduhhh..comelnya kamu!!
Comel sgt anak dia, siamese marking, kaler mata disyakki biru..yela sbb kitten lagi kan...tp anak dia yg batch 1 tu pun yg siamese marking tu mmg mata biru..ntah dari gene mana la dia dpt kaler mcm tu, maknya hitam semua..all black gitu..

Anak2 dia sihat2 dan dompot2..sbb Hitam Manis cukup mkn minum, x mcm dulu..terima kasih sgt kat mama n abah sbb sudi tgk2kan Hitam Manis..dulu depa x brape amik pusing pasal kucing stray ke, kucing x stray ke..tp sbb anak dia (aku la) ni giler tahap cipan gaban kat kucing..pastu dgn selambanya bawak balik Betty dari SPCA utk dibela..depa surrender..nah...sudahnya aku berjaya ubah persepsi depa pada kucing, mama lg la..dari penakut kucing tp skrg...hhmmm..dia dulu2 bg mkn stray..suka!!

 Ni Hitam Manis dgn anak dia satu lagi, kitten yg batch 2 jugak, calico..so kompom la gegirl kan..ekor separuh jer...tp ttp comel..dia ni aku dah iklankan dlm KTAJ OAH..
Ikutkan hati nak bela sendiri tp x bleh la..kapasiti dah penuh..dah la si Amada tu pon x pasti apa statusnya lagik sampai skrg..nak bg PR atau kekal dgn visa pelawat...haishhh...

 Comel tak?? comel tak?? ni la anak Hitam Manis yg batch 1..yg ni pon dah put for adoption, dah ada yg tanya2 tp mcm biasa la..harusssss ku tapis dulu...dan pastinya wajib ku spay kan dulu...

Yg ni xleh spay..sbb kecik lagi..x layak disunat, berat pon belum sesuai..tp dah bgtau, ni once dah ready pon wajib disunat...


So sape yg tinggal?
Tinggal la si Hitam Manis ngan anak dia yg mcm siamese tu (kanan dlm gambar, batch 2)..ngan si Hitam Manis sendiri...mama x bg..mama kata dia dah tua, biar dia duduk ngan mama abah buat kawan..Apa jd ngan siamese kecik tu?? Errr...aku nak racun Big Boss..sbb aku nak yg tu...buat kawan Amada..hikhikhik..

P/S: Mudah2an urusan mama nak carikkan korg forever home berhasil...x sanggup dah tgk korg yg comel2 nie berepah2 kat blkg..Maafkan aku ya Hitam Manis, sbb terpaksa pisahkan ko ngan anak2 ko, itu utk kebaikan depa gak, ko dudukla diam2 ngan mama abah ok..abah dah syg giler ngan ko tau tak (bajet mcm la Hitam Manis reti baca blog aku, huhuuhhu)


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers