Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Sunday, 29 April 2012

Susu oh susu..

As Salam
Balik keje hari tu..dgn segera terjah petshop kat The Mines..

Ini ha mende dicarik..hari tu beli dah guna kat budak2 gumuk 4 ekor nie..kene beli lagi utk budak2 dlm cage belakang plak..tak bleh pilih kasih dgn anak2..semua layan sama rata..baik makanan atau ubat2an..

Tak lupa utk Ms Amada..aku nak carik POM (Pets Own Milk) tp xdok plak..hhmm..ini pon bleh la..cuma kene bancuh ler..tp ada sukatan..hadoii..betul2 mcm dah jadi ibu weh..hohohoohoh..sbb mende ni byk..leh la yg lain tumpang..after all bagus utk immune system dan general health depa kan..

Harga pon bleh tahan..ada satu tu..brand apa ntah..ala2 POM la..dah siap2 bancuh..tp 1 tin ala2 can drink tu RM33..haaa..telan air liur kejap aku...POM satu kotak habis mahal pon RM10..hhmmm...tp x tau la ok ke x..yg ni susu kambing..kita tau susu kambing tu bagus kan..jadi aku rasa harga ni kira OK dan berbaloi..

Haa...ini juga perlu..yg dulu punye mana ntah aku simpan..tinggal pencuci botol jek..hhmm..bila la aku nak beli botol susu budak yg betul2 punyer...hhhmmm...mudah2an adalah rezeki zuriat utk aku dan Big Boss..ameen...
Masalahnya..bila aku bancuh dan try nak bottle feed si Amada...perghh..dia punye meronta nangis2 mcm aku nak bagi racun..Ya Tuhan..ngape budak ni!! Tak mau udah!! So aku tuang susu tu dalam pinggan..baru dia nak lick..heyyy..membazir mama beli botol susu kecik nih...ggrrrr...

Hmmm..si Boo Yong ni juga takmo lepaskan peluang keemasan..dia yg bedal lebih2..tgk tu..penuh muka dlm mangkuk!

Abg Uyung...ooooo abg Uyung....sedap ke minum susu tadi tu....??
Buuurrrppppppp!!! Alhamdulillah....Zzzzz...zzzz...zzz....zzzz..




3 comments:

  1. ehehe..kemain lagi Abg Uyung minum..nyum2

    ReplyDelete
  2. kite pon lama dah carik susu POM utk dak nonet tu...susah betul nak carik kat sini

    ReplyDelete
  3. hai sy trpanggil tuk komen kt sini hihi...jz nk share....Meow Station Petshop di Mlaka ada jual susu ni...mesti u ckp apsal jauh sngt??hihi sbb skrg tgh promotion kalo yg 250ML tu harga antara rm8-10,di Meow Station Petshop jual dgn harga rm9/kotak tp kalo ambil 10kotak atau lbh rm8..tp skrg bli 2kotak 1L free 1kotak 250ML dgn harga rm56....brminat bole la call no ni 017-9666065 haikal....selain dr ni petshop ni jugak mnjual berbagai premium cat food...kurier paling murah...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers