Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Monday, 2 April 2012

Bila Scratch berpoya di South City Plaza...

Assalammualaikum..

Sabtu lepas..31hb Mac..Scratch bukak booth..kat South City Plaza..ada cat show tp this time bukan under KKM... syok jumpa kengkawan..ringan sikit rasanya ketensenan aku nih...layan gambar arr..

 Tgk tu..sambutan menggalakkan utk adoption drive..banyak jugak yg dpt parent baru..bukan stakat kitten..adult cat juga ada yg berjaya di rehome..suka!! alhamdulillah!!

 Yg pic dari KW..tu ha..depa dtg sesambil amik hadiah dari Prodiet..dek kerana hadiah nya banyak sampai penuh setroli..Scratch pon dapat sumbangan sekotak wetfood..kenyang anak2 bulus jalanan..x lupa pada Fia yg turut menyumbangkan semua hadiah contestnya utk strays...kami cukup berterima kasih..feeder apa tah lagi....makin semangat nak continue activity..bukan semua org mau bagi support dan semangat utk benda2 mcm nie..asyik2 dikatakan baung masa, buang duit, buang tenaga dan saje carik penyakit..sbb memilih utk jadi feeder pada strays...leceh betul kalau dah shallow minded gini tau..mencik!! mencik!!
Pada yg donate tu..murah rezeki korg yea...Allah saja yg balas..

 Yang ni..sesajer kami borak2 ngan mamat dari tv AlHijrah nie..dia nak bela kucing..tapi dia takut kucing..kehehhehehhehe..mcm mana tu bang ooiii?? 
Ingatkan dia ada bad history dgn kucing ke..rupanya sejak azali mmg gitu..xpela..nanti kalau dpt gurlpren yg gila kucing..gasak arr ko!! hehehheh..gurau jek..

 Antara cat for adoption..comelkan?? sayangnya si oren ni x berjaya di rehome..takpela..nanti kita cuba lagi..bukan apa..dia x biasa dikurung..so bila kene cage tu..apalagi..meroyan la..cakar2 paper bagai..bahana nak kluar..tp dia nih mmg cute..sbb dah spay kan..hhmm..perut selambak..mmg membesar bagai johan..sape yg adopt mmg untung!! sbb dia sangat sihat =)

Errmmm...ermmm..yg ni?? hhmm..ni babysitter x rasmi Scratch..muahahhahahah...mati la aku kalau dia baca nie...

Kesimpulannya....objective tercapai..kucing berjaya di rehome..sales pon memberangsangkan..kene top up dah merchandise sbb byk dah abis...Selesai semua..kami open table sate..mkn2 yg romantik..sbb masa tu earth hour..makan sate teraba2..hahhaha..ko ado???

P/S: Pic credit to Bangboyot dan Kittyworld..lebiu!! Aku x bawak camera..sbb tertinggal kat Ampang.so xde koleksi sendiri gambar event yg nie...ppffftt!! Pengalaman ditemuramah utk program TV mmg sangat berharga dan merupakan pengalaman baru..tp mcm biasa la..aku punye nebes..peluh segelen ada la kot...haishhh...


5 comments:

  1. Bangboyot!!!!! Hahahahah!!.. Sorry guys! Tak dpt melepakkan diri sbb kelas.. :'(

    ReplyDelete
  2. Seronok nyerh!!! Alhamdulillah...bagi kanak2 yg dapat di rehome tu..harap2 mereka berada dalam jagaan owner baru yg baik2...

    ReplyDelete
  3. suka nengok Datin Maliah berpeluh peluh nak kene interbiuuuu...MUAHAHHAHAHHAHAHA>..

    ReplyDelete
  4. tq sudi uruskan adoption anak2 angkut den...onnie-cha ader kt umah ni, mmg rezeki dia nk dok umah baru gaknyer :)

    ReplyDelete
  5. mwahahahahahahaha.. babysitter nih nak tanya, kau bila nak dapat baby? senang aku nak gendong2 dia. ehehehehe.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers