Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Friday, 13 April 2012

HELP!! 9 Persians Looking For Forever Home..

As Salam..
Message daripada FB SPCA Ampang..

"Hi folks, a couple surrendered their 9 Persian cats yesterday as they did not want to keep them anymore after the arrival of their baby. There are many people interested to adopt these cats, however most of them are suffering from skin problems and will need to undergo treatment and some look to be underweight, so we are looking for several fosterers who can temporarily care for them until they are ready for adoption after neutering and vaccination. Please call Ms Chelvy at 42565312/ 42535179 if you have experience fostering cats and are able to help with 1 or 2."

 Poor kitties..

 Hopefully ada yg sudi adopt depa..must be neutered, jgn jadikan mereka breeding machine!!

P/S: 
Panas hati aku tgk kes nie..bukan panas hati kat SPCA..panas hati kat couple bangang yg 'terpaksa' give away kucing nie..hanya sbb dah dpt baby..WTF!! Aku x kisahla kalau dia ada reason lain..ttp tegas aku katakan mmg superJAHAT..x suka!! Sampai hati eh??! 

Harap2 ada yg sudi adopt depa..tapi..ehem...ehemm..with adoption fee ya, ko ingat free ke?? Nan ado...nak pi kencing pon kene bayar skrg ni wehh...dan wajib dineuter..diberitahu condition kucing2 ni pon bukannya tiptop sgt walaupon Persians..ada masalah kulit, mcm kurus pon ada..kutu?? kurap?? aku x pasti..tp kalau adopt..mmg kene buat check up la..esp kalau kita dah ada kucing sendiri di rumah..takut berjangkit..

Aku teringin sangat nak adopt..mmg dah tergedik2..esp bila tgk yg kaler putih tu...ooouuhhhhhhhh...comelnya kamu....mmg impian nak longhair kaler putih..x kisahla persian ke bukan..tp...kapasiti umah udah penuh......sadis betul..apsal la aku ni x kaya raya..mmg aku adopt/foster semua..bukan stakat ni..stray cat yg aku dok jumpa kiut2 sume aku nak sauk..tp apa nak buat..kemampuan aku terhad..sadisnya..sadis sungguh!!!

Sesungguhnya masih ada sekelumit perasan yang berharap agar Big Boss sudi memberi kelonggaran...tapi nampak gaya mcm x dpt jer..walaupun aku dah buat muka supercomel + mata ala2 Puss in boots..hampehh!!


8 comments:

  1. ada gak ye, dpt baby terus x mau bela kucing, syg..hiss2

    ReplyDelete
  2. banyak dah kes macam ni, tapi yg ni paling teruk rasa nya, sebab kucing2 dia dah tak terurus, comot, kurus, berpenyakit.. Ish, kejam lah.. KM pun kalau boleh nak ambil, tapi memandangkan hidup menumpang..dapat doakan mereka dari jauh aje. Sorry babies.... ;(

    ReplyDelete
  3. kita pun teringin nak adopt. tp skrg kat rumah dh ada 6 ekors. tak mampu dah :(

    ReplyDelete
  4. salam..leh bg sy jaga depa x? sy dh lma cri kcing parsi dgn hrga murah sbb sy xda duit lg nk bli yg mahl2..sy tgh bljar lg..kt umah df byk stray cat..tringin nk bela kcing dmstic long hair ni..please..ni no.fon sy 0175484184..nama,Ikhwan..t.ksh.

    ReplyDelete
  5. hi, doyou still needs a hand to look after them?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi aishah, they are all adopted...alhamdulillah...tq for asking anyway :)

      Delete
  6. ada tak lagi ?? klau ada sya nak ... ws saya 0174423998

    ReplyDelete
  7. ada tak lagi ?? klau ada sya nak ... ws saya 0174423998

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers