Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Friday, 19 July 2013

Selfish....

As Salam...


Haaa...ini tajuknya....tak paham la org yg mcm nie...tak tau la sama ada mmg dilahirkan begitu ke atau mmg suka2 jer ikut kepala sendiri kan...
Meh bagi situasi....

1. Orang tgh membaca..x kisah la baca apa pun...buku ke..novel ke..majalah ke..journal ke...dengan selamba nya hamba Allah ni bukak radio..haa...bukan calang2 bunyi...mampu buat org hialng fokus..menyampah tau...silap2 org pekak pon boleh dengar..kalau bukan radio yg bunyi..mulut dia yg bunyi gaya radio rosak...acaner?? perlu diselotape kah mulut itu?? lagi satu...belum tentu halwa telinga kita sama...kan...

2. Duduk dalam bilik yg share ramai2...tp ko sorang je demam..sejuk katanya..selambanya 'tap' dia off kipas..bukak pintu....ya rabbi..so yg ramai2 ni mmg kene berpanas berpeluh ketiak sbb ko sorg sejuk ke???

3. Ramai2 berbincang dan brainstorming..nak buat itu, buat ini...ko duduk tengok sajer..tak bertanya..x ambil tau..x ambil port... ko buat hal sendiri...Esok2nya bila org tanya suh buat something berkenaan discussion tersebut..ko buat muka blur dan ckp ko tak tau..sbb ko x ambil tau..baru terkial2 carik org yg terlibat dan pass task pada dia...alasan ko takleh buat sbb tak tau...wtf??!!

4. Task ko berderet2....hari2 kecoh keje ko banyak..pending task melambak..tp hari2 ko dtg main game without fail...takpun buat Kdrama x abis2 dgn staf lain...bila org mintak task tu..tanya dah siap ke belum..ko menggelupur..pastu siap demand jgn bagi job apa2 at the moment sbb banyak keje nak hantar ..dateline dah dekat...boleh ke gitu??

P/S: *geleng-geleng kepala*

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers