Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Thursday, 11 October 2012

Risaunya...

As Salam...

Ingat nak buat entry pasal budak2 gomok kat umah tu...tp x jadila..xdok mood...mood bercampur baur nie....

Hari ni..sepupu Big Boss yg masuk hospital tu..hhmm..dah nak kidney failure..both kidney dah mengecut...mujur x attack jantung...puncanya..toxin terlalu byk dlm badan..kidney dah mampu nak tapis..ni kata adik dia...aku and Big Boss masih x sempat2 nak menziarah..sbb ada dateline mendesak di office..mlm ada tuisyen...
Bukan giler nak kejar duit sampai utamakan part time job dari sedara..cumanya..mlm ni kelas akhir utk form 4 dan jadual dah disusun lama..nanti menyusahkan pihak pengurusan pusat tuisyen dan cikgu lain pulak..dilema...

Tgh serabut2 pasal nak curik masa pi hospital...dikejutkan dengan pemergian suami seorang rakan sekerja..orgnya sihat..aku sihat sbb x pernah tau dia ada penyakit apa2 ke..tup2 masuk spital...check2 udah kanser stage 4..dengar2 lagi udah meninggal hari ni...Takziah utk kak Limah sekeluarga dan Al-Fatihah utk arwahnya..baru jek Jumaat lepas kami baca Yassin utk arwah...


Kejadian2 yg tiba2 hari ni..betul2 buat aku rasa takut...alamak..selama nie agak ler mengabaikan kesihatan....mula la mcm2 "What if" bermain dlm kepala...
Sihat ke aku nie?
Panjang ke idak umur kami ni laki bini?
Apa nasib anak2 bulus kalau apa2 jadi kat salah satu dari kami ni??

Ya Allah....ampunkan dosa2 ku Ya Allah...jgnla kau cabut nyawa kami sebelum kami sempat tunduk bertaubat padaMu Ya Allah...sob...sob..sob...

P/S: Mati itu pasti...

3 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. mcm nk wat health test lor..:))

    ReplyDelete
  3. Semuga Allah menerima doa2 kita, aminnn....

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers