Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Friday, 21 September 2012

Sampainya hati ko...


As salam..
Beberapa hari lepas..kita semua dikejutkan dgn berita baby yg kene buang dari tingkat 3 yg kat PJ tu kan..alahai..sadis betul...
Aku belum dikurniakan rezeki cahaya mata, jadinya..kisah2 begini mmg sgt2 meruntun jiwa aku..sob..sob..
Kenapa ko buat gitu dik ooiii...kalau x mau..bg saje pada org...kalau malu sgt nak bagi org..ko tinggal kat mana2 tempat yg ada org pon xpe..tinggal kat depan umah org ke..tangga hospital ke..tangga masjid ke..
Umpatan dan cacian org wajib la ko dpt kan..tp sekurang2nya takde la dpt dosa membunuh...x kisahla anak tu hasil hubungan suka sama suka dgn boifren secara rela ataupon bahana kene rogol..
Siapalah kita yg nak suka suki ambil nyawa insan lain..kan..
Sungguhpon ko benci baby tu..mana pergi naluri keibuan ko dik...??
Rata2 org mula la buat spekulasi sendiri..ni mesti hasil dari kejadian malam krismas la..malam tahun baru la..yela..ngam2 9 bulan kluar baby kan..ntahla..dia je yg tau kisah sebenar... 

Hhmm...masa tgh sedap ngan jantan..x reti malu...
Masa lempar budak tu ke bawah...x reti malu...
Masa nak masuk tv...reti pulak ko malu yek??
Homaiii....

Smlm berita kata boifren nya dah dpt dikesan jugak..tp dah lama putus ngan budak pompuan nie..yg pasti polis ttp investigate..sbb kalau dok sorg2..xde nye menjadi baby tu..kan..ko ingat ko tuh hermaphrodite?? (In biology, a hermaphrodite is an organism that has reproductive organs normally associated with both male and female sexes)
Dlm kes2 mcm nie..kedua2 lelaki dan perempuan tu mesti diberi hukuman yg  adil dan setimpal..bukan pada perempuan saje..ya..mmg perempuan tu yg campak baby tp secara x lansung lelaki tu juga terlibat..pregnancy dia mendorong otaknya jadi celaru, panik dan lain2 emosi yg seangkatan dgnnya..

Apapun..baby tu dah selamat....disambut para bidadari syurga di sana..tp ingat ye..apa ko nak jawab kat akhirat nanti nanti bila ditanya "Mama..kenapa saya dibuang mcm tu sampai saya mati?" 

P/S: Dunia akhir zaman...memikirkannya aje sudah terkedu..

 

5 comments:

  1. Remaja skrg tk mcm dlu kak...mnakutkan...skurg3nya bt la mcm org lain tu...ltak kt surau ke ape...bkn mggalakkn tp jgnla dicmpak mcm smpah kn kak?
    Wlaupn sy blom berkhwin...tp sy sndri teringin mmpunyai ank...btapa mudahnyer pompuan ni@ lyak di gelar btina?hurm...
    Mnusia akhir zaman...haiz...pelbgai fktor yg myebabkb kjadian mcm nie...

    Alamak...! pnjg lak menceceh kt komen akk nie...
    mtk mahap ye...

    http://ielahinagiku.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. itula..brape banyak org tgh dalam waiting list kebajikan masyarakat sbb nak adopt anak angkat..kan..ntahla..dia mmg tgh emosi agaknya masa tu..panik..sbb family tak tau kan..tp apa dpt..skrg satu Msia tau..haishh

      Delete
  2. kesian juga ngan mak budak tu.. dengan semua emosi bercelaru.. tak pk panjang... janji baby tu lenyap dari pandangan mata dia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..nak dijadikan kisah..x lama..hari sama jumpa baby..hari sama dia kene cekup..sbb polis round setiap tingkat carik suspek..

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers