Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Friday, 21 September 2012

Cantiknya..syg pulak nak makan weh..

As Salam...
Kalau dah namanya perempuan..biarla brutal mcm mana pon..dia akan ttp suka akan benda2 yg cantik2 dan comel2..

Ni..salad telur..slalunya boring..sbb kita akan slice kan telur tu..bukan stakat telur..semua slice..tomato ka..timun ka..tauhu ka..slice!!
Tp yg ni x..telur rebus tu dipotong bahagian atas..kluarkan kuning telur..pastu kuning telur tu dibuat mcm nak buat filling utk egg sandwich..nak cantik ko masuk food processor ler, lagi smooth..garam, black pepper butter n sikit mayo..pastu masuk dlm piping bag..dan nozzle kan semua masuk dlm putih telur tu..pah tu pepandai ler ko jadikan carrot sebagai muncung ngan 2 bijik lada hitam sebagai mata..giler cute la!!\
Bila dah tuang dia punye peanut sauce tu..lagi cantik sbb ada kaler merah2 ngan kacang tumbuk yg tersembul2..sedap dimakan, cantik dihidang..berkhasiat lagi..sesuai ler untuk mereka2 yg amalkan Atkins diet..kan...

Hooo..hok ni roti pulak...kreatif giler..stakat buat bentuk kura2, bear atau rabbit dah biasa...tp yg pattern rusa tu camner nak buat?? camner?? Roti sosej roll yg ditambah mata dan tangan yang dah mcm ala2 siput gewang tu pon nampak cute sangat..Bila la nak buat nih..
Dah le tgh xde oven..sbb oven yg dulu tu dah kene hukum buang sbb thermostat nya udah giler..sob..sob..

P/S: Big Boss..saya mau oven baru utk start baking project semula mcm dulu..oh ya..saya mau oven besar..kecik2 tak main ya!! Hohohohoho...


5 comments:

  1. Nyum2...terliur tgk gmbo niehh...hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..sila la buat.,.pos kat akak sikit ek..kehehhee

      Delete
  2. sume comel2, tapi kalau dah lapr, sila lah comel di dalam perut ku.. hahaha

    ReplyDelete
  3. Yg rusa tu comel la. Mcm nk simpan je. X nk mkn sampai bila2 hihihi

    ReplyDelete
  4. Klw ada pilihan yg lain, kak Kim tak makan makanan yg bentuk/gambar haiwan/manusia/bendera. Rasa cam tak sampai hati plk..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers