Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Thursday, 30 October 2014

Gurls Day Out + Plus Bazaar

As salam...

A few weeks lepas..ye..ye..mmg sedikit basi cerita ni...kami2 ni kluar la berjimba2 berpoya..

Girls Day Out gituh..incik2 suami, incik boipren, incik tunang dan sewaktu dengannya semua tinggal di rumah...Ala..bukan apa..kami ni spend time dgn sorg kawan yg bakal melansungkan perkahwinan masa tu..nak buat Hens Party a.k.a Bachelorette Party (bukan party ayam, mak hayam atau party menjadi ayam jadian ek!) mestilah x boleh kan..xde masa..bizi....pastuh bukannya boleh order male stripper pon khennn..hahahaha...
So we decided utk keluar shopping la..catching up.. almaklum lama x duduk sembang masalah dunia bersama...kebetulannya ada PLUS BAZAAR kat Jaya One PJ tuh....heyy...bukan plusliner bas tu..bukan tol plus juga..ni haa..ada bukak bazaar khas utk org2 plus size..so..kami2 kategori dompot2 katik2 ni suka bebeno la gaya nya!

Ini shopping fasa 1..beli barang lite2 sajork..sesambil tunggu ahli jemaah yg lewat sket...eh..lapar!! Udahnya benti lunch dulu...tak tergamak aku nak tunjuk..pengsan uolls tgk pinggan weolls..kahahhaha...tgh2 ari mkn nasik..order lagik sandwich bikin kudap2...kudap2 ai tell you...hahahaha...air? haih..toksah citer..bergelas2..kehehehhe...Setelah semuanya sendawa kekenyangan (acixkurung sendawa banyak kali sbb dia heboh nak minum coke ke hape ntah, so segala angin2 simpanannya sudah berjaya dikeluarkan dgn jayanya)..so kami pon bergerak masuk bazaar balik..this time..shopping for real la kononnya..berkobar2 semua nih...muka sexcited excited xleh blah..muka nak perabih duit..

Hah..aktiviti shopping berjalan lancar..tgk2..selak2..try2..pastu beli..byk jugakla online seller yg dpt jumpa dan berkenalan..almaklum selama ni membeli belah online, so communicate mll fb atau hp je..
Byk jugak itemnya..baju2, kasut2, aksesori, makanan pon bersepah..dari popcorn sampai ke cuppies...
Yg baju mint green yg acixkurung try tu..kami beli kat Kazenstore..sellernya kelakar, friendly dan selamba..first time jumpa tapi boleh gelak2 mcm dah kawan lama..bagus ni servisnya..selama ni x berapa heran nak beli kimono cardigan bagai..sampai sana..eh..comel jugak..selesa pon selesa..udahnya terjebak..aku beli kaler itam...ni beli khas nak pakai masa kawin si cik 'Hen' yg diraikan tu..kehehhe

Sebelum balik tu sempat pi photoshoot..bahana menunggu email dari penganjur utk pic ni la..aku lewat skit hapdet blog..tu la hasilnya..depa2 ni..campak hasil tangkapan masing2 berlari depan camera...puak2 ni mmg pantang dpt kamera termasukla aku! Photographer tu sporting sgt...siap ada pic yg x cun.. kami snap lagi skali.....

Akhirnya..setelah kaki penat dan duit hampir surut dalam wallet..berbondong2 la kluar dr bazaar..haa..haus pulak...carik kopi la...kat sini sambung bruk brek bruk brek lagi sampai malam...harusla panjang sembangnya...ada banyak berita terkini dan sensasi kene di bahaskan....kohohohooh...

Hah..ni la cik "hen'" atau 'ayam' yg diraikan...Ahad lepas selamat dah Bella diijabkabulkan..ha..itu entry lain..tu pon heboh jugak ceritanya..idakla mcm Wedding Breaker Arianna Rose tu...tp ini more kepada pelamin breaker..dtg jauh2 pastu nak robohkan pelamin org...hazab korg nie..hahahahah!!

Seronok sgt event ni..plus size online seller di kumpulkan dibawah satu bumbung..ada yg bg offer dan diskaun sbb menyokong event nie..seronok sgt bila selak2 baju pastuh ada size..hhmm..org2 kurus mesti x faham perasaan ni...ada lucky draw...ada free tshirt kalau beli rm200 above in 1 receipt..ada free photoshoot...best sgt nih...FAT IS FAB..please ..please...nanti buat lagi yea..

P/S: Sygnya cah cantek x ada..next time ok...




No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers