Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Tuesday, 20 August 2013

niki, sardin & penyot

As Salam...

Haiiii...hari ni Niki hapdet blog mama..first time ni...mama kata tulis je apa2 niki suka..
Eh..lupa nak perkenalkan diri...nama saya NikitaJovi..mama ngan papa panggil saya Niki..kadang2 panggil adik..apark saya panggil Nikitek...nama saya sblm dpt PR ni Itek...hihihihi

Niki xde pape nak komplen...cumanya..Niki tension..hari2 kene berebut drumstik mama dgn kak Ebee..dia tu eksen tau...takmo sharing..kalau mood dia baik boleh la Niki selit2..kalau x..Niki cuma dpt sandar kat tangan mama jer..itu pon mama bising..susah nak main Candu Candy Crush katanya...benci la! Mama ni tak syg Niki ker?!!!

Tgkla..kak Ebee gemot tu...seboleh2nya dia nak konker duduk sorang-sorang...keji tau kak Ebee nih...

Oh ya.. Ahad hari tu..mama ngarut2 kat papa nak makan sardin...mama Niki tu...ntah kenapa air tangan dia mcm x sedap masak lauk sardin..lawak!! Iyer...dia sendiri kata x sedap..dlm hidup dia..so far ada 4 org jer yg dah dpt pentauliahan pemasak sardin hebat..yg dah lulus ikut tekak dia la...mama Ampang, papa, acik pidah the baker ngan acix nana roti sardin kepit..Sardin lain mama x pandang...haihhh...
Dah la mkn dengan heavennya..siap bertambah2...Niki sikit pon x dibagi...mama asyik kata..."Kalau adik makan sardin wetfood mama x pernah mintak sardin adik kan..so mama mkn adik jgn kacau la..syuhh...syuh..." 
Sadis kan...masalahnya..mama x pernah nak mintak sardin adik..cuba mintak..mesti adik kasi punya tau...
Pastu smlm mama patutnya ada tuisyen tp tiba2 x jadi..sbb sekor student pon x dtg..kelas lain pon ada yg 3-4 ekor student yg dtg..x abis2 open house gamaknya..habisla..mama kata next week mama nak cabut kepala depa mcm cabut kepala sotong...aiyookk...
So sudahnya mama pi mkn ngan acix cah cantik..acix cah cantik tgh pregnant so dia punya hobby skrg ialah mkn...suka la mama tu jadik peneman...

Ok la..niki dah penat..lapa lagi...nak mkn..mama kata kalau niki x gain weight..mama nak hantar Niki balik umah apark...tamo..tamo...byebye!! 
Psstt....papa bagi petua sedap masak sardin..katanya kalau nak sedap selain baca bismillah dah masak dengan penuh kasih syg...time masak tu kene tak pakai baju..err...iye ker?? Eeuuwww....


1 comment:

  1. Hahahahahaha!!! Nak msk xyah pakai baju yer papa?? Sadis hocay petua!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers