Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Monday, 27 May 2013

Jolians Food Marathon: Bulgogi Brothers

As Salam...
Ahad yang lepas..terasa rasa nak mkn Korean Cuisine..so berkumpullah kami 6 org kat Curve, Damansara utk lunch....Gigih ni masing-masing...bahana nak melayan selera anak tekak dan perut yg x reti2 kenyang....kehehheheh....
Adik maniss Bella kami fetch dengan segera, acix katering gerak dari PD...iyer...dari PD..acix Nana & baby Fad (bluuekkkk....) dari BB...patutnya ada sorg lagi jemaah ke Curve nih tp tiba2 dia bz plak nak melawat opis hari Ahad, sayang bebenor dia dgn opisnya...arr....tak paham....so bye bye..sila jejoin next time...
Pastu...buleh berjanji plak tu..semua parking kat level B2..apakah?? kehehhehehe....

Aha..ini la tempat hala tujunye...hikhikhik

Kami amik set daging yang utk 4 orang...dalam RM139 kot..daging pelbagai dari 3 bahagian, bawang putih ngan mushrooms..daging berat 600g..kami berenam..kira ok la...beli kimchi soup 2 jenis...nasik 6 bowl (bowl dia kecik tp cukup utk sorg)...
Haa...ini seafood pancake..ntah apa nama koreanya..lain kali nak order 2..berketul2 udang, scallop ngan sotong dlmnya....sedap seh!!

Yg set daging tu...mmg ada staff sana yg akan tolong fry kan kat meja kita...kita cuma tunggu utk ngap aje...slalunya customer akan borak2 ngan staff tu..tp kami borak jer sesama sendiri..kesian mamat goreng tu...bwahahahah.....

Masa dtg tu..depa bg complimentary tea of the day..hari tu dpt corn tea..arr...bau jagung la..tp sbb xde gula..so payau2 la sikit rasanya...ada yg x suka...tp sbb aku kan mmg tea lover..ok jer aku rasa... Yg lain2 banchan tu..side dish la..yg side dish ni boleh refill berapa kali pon korg nak...

Muka puas hati....sayangnya mee kacang hitam takde..arr..maknanya kene terjah korean restaurant yg lain pulek next time....kehehehhe...

The gurlls....friendship forever uolls...Insyaallah...

Haaa...yg ni kan....bukan pic yg di snap secara berurutan tau..belah kiri...baby fad with his first bowl of kimchi soup...yg belah kanan tu..bowl kedua..yaaa....bowl KEDUA...gigih ko mkn ya!!

Makan berenam ni total bill dalam RM300++....sama je mcm makan kat Seoul Garden cumanya sana buffet style...gogi...gogi...gogi....
Opinion aku..mknn Korea ni mudah2 jer..mostly rasa masam dan pedas...iyerla..depa kan suka pedas, kicap dan fermented items kan..kimchi soup tu rasa mcm mkn kuah masak asam jer..cumanya dlm ada ayam or daging, tauhu dan cili hijau..dan ofkos sayur peberet depa iaitu kobis...bolehla masuk ngan tekak aku...Akan dtg lagi ke?? Iyer...masih dalam list so far..masih belum terkeluar dari carta...kihkihkih...



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers