Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Friday, 10 July 2015

pepandai jerr

As Salam...

Maap ler...entry basi..ala..xde mood..byk mende nak bercerita tp jari2 ni semua tgh berpuasa hatta kemalasan melanda..jari2 ni so far hanya bergerak untuk masak dan tekan2 remote astro..haaaa..acaner tuuu..

Skrg ni, kalau bukak fb atau ig, penuhla..iklan baju raya..kuih raya..kasut raya, perfume raya..ehh...bila time raya tiba2 je semua kene baru, sempena raya kekdahnya, ada yg jual khemah raya (apakah??)..akuarium raya free ikan 3 ekor...semua2la dapat tambahan raya kat blkg....termasukla perkara yg aku rasa mcm xde kene mengena jek...semua berebut2 buat sales sempena ramadhan, jualan harga runtuh aidilfitri..hhmm...byk benar duit depa nih..depa x merasa ke tgh gawat...tp kemeriahan dah berkurang, x mcm tahun sebelumnya..sedikit sebanyak ramai yang terkesan dgn kejatuhan duit mesia tuh..kesian kita...

Pastu..tgk2 ada g circulate pasal kuih dr China la..kuih x halal la..bangla cabut sticker la hape..ehh...jgn la suka suki share jer..sekali rupanya itu produk tempatan...buat naya je pada pengusaha..tak baik korg nih...



Sejak puasa nih..mende peberet aku petai..hhmm..selalu mmg suka..tp kali ni extra suka..teruk..terukk...dah berapa kali dok ualng menu sambal tumis petai..kalau x ikan bilis..ku bedal udang..teruk nau selera berpuasa kali ni...


Raya kali ni...hmm...biasa2 jer...prof ckp..jgn tinggal thesis lebih dr 3 hari. kalau tidak nanti momentum nak menulis ilang..arr...takut aku...tp..takkan x boleh raya...sorg lagi ckp..oii..raya yg sunnah sehari je...x payah la nak leret berminggu2...sudahnya...baju pon x heran nak carik..mindset aku mmg 3 thn ni raya dah segala cuti lain-lain biasa jek..ada perkara lain yg perlu diberi keutamaan..penat berulang KL-JB dah x berapa terasa mcm awal2 dulu..dah biasa..ada kala aku gigih balik hari..mcm main2 kan...ehehhehe..

p/s: abah big boss masih di hosp..so bertambah x meriah la raya...tp..x kesahla...hari raya ni yg happy budak2..yg dewasa mi..biasa2 sudahla..tp bila memikirkan expenses nak raya..terasa mcm...nak lari pi holiday..takpun skip je..meaning aku beraya sendiri di rumah sendiri tgk tv...apa?? uolls kata aku kera sumbang?? lantaklaaa...x heran....x kudis ponn..


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers