Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Wednesday, 24 September 2014

Domestic long hair looking for furrever home

As salam...

Hai..hari ni...aku nak warwarkan..ada seekor kucing comei utk dicarikkan tuan baru..

 Ini la dia si manja tu..nama nya Ah Cat..

Kisahnya dulu..si Ah Cat ni direscue sbb mengalami kurap yg sangaaaaaaatttttttt teruk... Iye..aku x main2...rescuernya (kawan aku) kata..ekornya dah keras dan tebal..sampai mcm ekor dinosaur rupanya...kurap di kakinya dah mengeras dan menebal..imagine dah mcm pakai boot gayanya...kesian kan..

Udahnya..rescuer bawa ke vet..diberikan perubatan sewajarnya dan dijaga sampai la gebu gebas gini..sekarang Ah Cat dah selamat di neuter..bulu dah tumbuh semula..sudah fit utk di put for adoption...

 Sape sangka mat kurap dulunya rupa2 ada bulu panjang...cantik dah dia..

Sedikit info pasal Ah Cat:

Ah Cat direscue di Ampang
Jantan
Sudah di neuter
Umur lingkungan 2-3 tahun
Lokasi di Sg Pusu Gombak

Adoption fee: Ingin ditukarkan dengan 7-10kg kibbles jenama Blackwood/ Iams/ Sportsmen Pride/ Starpro...kibbles2 ni akan digunakan rescuer utk feed stray catnya..rescuer ni juga seorang feeder tetap dikawasannya..bukan nak demand tau..ini mmg brand2 yg dia bg pada kucing2nya..sebab tu semuanya sihat2 dan gemot2 belaka..

Ah Cat ni aktif, suka dimanja, suka bersosial tidak garang..so far tidak menyusahkan rescuernya sepanjang dia dijaga di rumah yg mmg sudah ada 9 ekor kucing yg lain..

 Hoiii...gebunya ko anak...manja betul..kalau x..xkan la dia baring2 mendugong mcm ni kat tgh umah kan...

Pose manja dari Ah Cat...

Harap2 ada yg sudi adopt si Ah Cat ni..kalau ada yg berminat boleh email mamabetty di annanadzri@gmail.com utk sesi temuramah ringkas..kehehehhe..

Td dah diletakkan lokasi dia direscue di Ampang..so harapnya tiada la insan2 yg claim ini kucing saya yg hilang 8 thn lepas la...4 bulan lepas dan lain-lain..sah2 masa dia direscue rupa Ah Cat bukan mcm ni..so korg jgn mcm2 ya...ai tumbok nanti..kehehehhe..




No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers