Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Tuesday, 3 February 2015

Siap jugak ko bunga!!

As Salam...

Ntah mcm mana tiba2 jd bidang terjun dlm hal2 buat2 bunga..asalnya nak tempah sajer..tp sbb ada hal2 yg x dpt di elakkan..dgn mcm2 hal2..kejap jadi..kejap x jadi...tiba2 jadi..masa makin suntuk..nak order pon org dah x mo sbb masa singkat..hhmmm..aku pon start la sinsing lengan..mai kita bikin sendirik..cantik ka..x cantik ka..apa2 pon hasil tangan sendiri...baca bismillah dan mulakan kerja dgn tekun...

Selepas lebih kurang sebulan...tadaaaa...siap dah..mmgla x secantik hasil kerja org yg kreatif jari tulus mulus punye keje..utk novice bertangan ala2 jantan mcm aku nih kira lepasla...siap dah 250 kuntum 5 warna..light purple..dark purple..white..light pink and dark purple.

Ni kaler light pink..real2 tgk..sweet sgt..mcm carnation betul..kaler soft pink mmg cantik...

Ni kaler white ngan light purple...mujur jumpa kotak besau ..packing siap2..

Ni kaler red n dark purple...bungkus jugak dlm kotak..tinggal nak transit ke umah MIL esok...
Ni semua utk kenduri kawin adik ipar bulan 3 ni...ada yg pelik..apa hal sampai 5 kaler..hhmm..depa ni temanya garden wedding...so bunga nya kaler2 la...aku ikut sajer...atas pelamin tu sah2 ada 100 cucuk je...yg lebih tu utk bagi2 pd tamu yg salam2 mak pengantin rasanya...even dlm box doorgift tu dah ada telur..ni tambah telur lagi..mak mertua ai mmg heboh suka suki dgn bunga telo..nah..hambekk..bagila sape2 pon..asal mak bahagia...

P/S: Harap2 pengantin suka...btw..mende ni bikin simple2 aje..kebetulannya taste aku n pengantin sama... kami x suka riben panjang2 berekor2, manik jurai2 atau batu kristal bergantung2..rasa mcm buruk aje kalau hiasan heavy dan over...halo..haloo...ini bukan pokok krismas semua ornament ko nak sangkut... bila di susun kat pahar..nmpak crowded dan comot..mana  telo tergantung lagi..haihh..x suka aku..so kami sepakat buat bunga besau gebus2 dan kurangkan penggunaan hiasan yg x perlu...dan inilah hasilnya....hekhekhek...



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers