Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Tuesday, 6 January 2015

Alfatihah Muhammad Al Fateh

As salam...

Penghujung 2014 amat menyedihkan kami sekeluarga...
Panik..bila dpt call dr mak..bagitau anak dlm kandungan kak Ayu dah meninggal..eehhhh...biar betul..sbb dah nak dekat due dah sgt2 nih...

Kak Ayu ni biras aku..tp aku mmg dah anggap dia mcm kakak betullah..kamceng dah..ni partner aku masak2 kalau balik kampung ke hape..

Sejak awal kehamilan..mmg dah tau baby ni urinya ke bawah...tp x expect yg lain2 la..cuma ibu kene banyak berehat..x boleh lasak2 mcm pregnancy dia sebelum ni.. Sebelum kak Ayu bersalin...sempat la dia duduk ward 2 malam..sbb nak induce bersalin  biasa...bla dia cerita pasal baby tu..rutin check up la, pasal abnormality pada baby etc..sedih sgt2...mmg la aku xde anak..tp sedih jugak..apa2 pun..dia ada juga kuburnya boleh melawat kalau rindu..aku..hhmm...sbb keguguran..xde tinggalan kenangan kecuali yg ada dlm memori...even pic pregnancy test yg 2 line tu pon dah ilang..aku dah redha..

Masa kami sampai..kak Ayu x balik ward lg..so ngah mintak kami turun sbb dia dah ada kat Unit Forensik/Bilik Mayat hospital...jadi berkesempatan la kami melawat jenazah baby boy yang diberi nama Muhammad Al-Fateh..apa pun rupa kamu...kamu ttp sempurna di hati kami semua..kamulah saham mama ayah kamu nanti di sana untuk masuk syurga...berat hati..sedih.. ni tp nyatanya ngah dan kak ayu ialah insan terpilih untuk menerima dugaan ini...hikmahnya..'saham' ini dah tunggu utk menarik ibu bapanya ke syurga...nasib kami2 ni belum tentu...haihh..

Semasa mandikan jenazah..dikelilingi pakcik2nya...sedih sangat..almaklum baby..kecik jer..aku dah x berani nak masuk tengok dekat2..sbb sedih sgt..

Menunggu kereta untuk bawa pulang jenazah..dijadualkan kebumi keesokkan harinya..ujan lebat malam tu..

Esoknya arwah selamat dikebumikan...sbb baby kan..ruang kuburnya kecik aje..di tepi2 pagar kubur dewasa..berderet kubur baby di area tu..bila ngah cakap..."Tunggu ayah kat sana ye nak..." adoii..meleleh air mata aku...bila mak pulak cakap.."nanti mama dah sihat, nanti mama datang melawat ye.." ok..dabel meleleh..

Wahh..banyaknya kawan2 Fateh kat sini...
Tenangla Fateh di sana..
Fateh dah x sakit..
Fateh dah cantik...
Fateh dah sempurna..
Al-Fatihah..


P/S: Sob..sob..sob...saya nak anak..tp xde rezeki..kami dah usaha..kami dah redha..so gini ler..fokus pada anak bulus..mereka je 'anak' yg kami ada skrg ni..




No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers