Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Monday, 31 March 2014

Kesian jun mee...

As salam...

Ini Jun Mee..budak hitam kesayangan mamabetty..ada nampak apa2 yg pelik? xde kan...

Ni? pon x nampak apa2 kan...

Makan minum semua ok, poo pee pon ok....tapi rupanya x ok...sob..sob...sob...

Hari Rabu hari tu bg makan wetfud...makan jemaah la budak2 ni...Jun Mee joined the crowd, dia pon makan sama...nampak ok..xde yg pelik2...Khamis pon ok...
Hari Jumaat la..tiba2 big boss call, katanya tinge Jun Mee mcm luka...bengkak...mcm berdarah, x pasti discharge ke pus...x sangka la serius sgt..so mcm biasa kasi spray Colloidal Silver aje..hari Sabtu nampak mcm dah kering...kami spray lagi...Hari Ahad nampak bengkak balik...dah la Ahad tu bz, ptg baru sampai umah...penat jgn ckp ler...tapi xleh jadi...hati aku risau...apa kes plak tinge anak aku sekor ni...hhmmm...terus rush pi klinik...nasib baik klinik tutup pukul 8.30...kali ni kami pi vet di Puncak Jalil...vet yg baru beroperasi..tapi servisnya alhamdulillah memuaskan...

Check punye check, Dr kata yg basah2 tu nanah...arrr....panik.kejap...kami diberitahu mende ni dah pecah, dia cepat berlaku sbb tu masa Rabu Khamis tu xde apa2..in fact telingan Jun Mee bersih, sebelah aje yg kene ni... dan dia dah vaccinate dah, dah pakai ubat kutu cuma ubat cacing je yg outdated pasal payah nak bagi makan ubat pill budak ni...kalau bg mkn ubat, pill tu sampai hancur lencun, mulut dia dah berbuih2 ngan air liur tapi nak telan ubat tu tidak sesekali...degil kan...

So Dr dah clean tinge dia..dapatla inject 1 das kat montot dia..so balik continue ubat dan antibiotic utk seminggu then dtg balik utk follow up...pelik tau baik je budak ni...kalau kat umah mesti dah meronta mcm kene sawan...so hari ni mulalah aktiviti berperang dengan Jun Mee 2x sehari... Jun Mee dah pon aku asingkan, kuarantin dlm cage utk penyembuhan yg maksimum..xmo dia stress2..supaya scepat sihat..itu pon si kakak dah rajin teman si Jun mee...dia tido atas cage Jun Mee...

P/S: Cepat sihat Jun Mee..mama risau...


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers