Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Saturday, 21 March 2015

JODOH PASTI BERTEMU + DONT GIVE UP

As salam...

Hari ni..terkejut..ada sorg kawan sinergi, kak Zura nak quit study..Allah....kenapa pulak ni...so lepas dah dapat berita tu..lepas breakfast..aku pi la dgn sorg lagi kawan ni, kak Tini pegilah umah kak Zura..akak ni duduk rumah kelamin dlm UTM..kami2 ni dok hostel...campus life sgt dah tua2 bangka nih... nak balik! nak balik! *nanges*

Kami nak tau jugak apa kes..apa yg x kena..kot la boleh bantu...giler tak nak bantu kawan..3o org je kot program ni...harusla kita sesama kawan nak saling bantu membantu..supaya sama2 berjaya grad 2o18 nanti insyaallah...

Borak punye borak...dia dah x tahan..dia dah usaha tp x daya...problem bukan pada program tp pada diri sendiri..selain masalah keluarga...penguasaan bahasa Inggeris juga menjadi masalah kak Zura...hhmm....dah bgtau..kita sama2 buat...ala..english kami2 ni pon bukan tahap mana pun..ala2 lepas gitu2 jer..aku pon x lahir2 ckp omputih..tp kalau rasa x pandai dr org lain..kita kene usaha lebih jugak la dr org lain...bila timbul bab keluarga aku xleh ckp apa..naluri keibuan ni lain..2 anak disana dan lagi 2 anak di sini dengan dia...anak yang di sana pulak jenis attach gegiler dgn mak nya...maknya takde..lembik dia..dah la nak hadap peperiksaan besar..harusla risau maknya..udahnya maknya mengalah..nak bagi laluan dan tumpuan pada anak2...aku xde dalam situasi dia so aku xleh ckp byk..aku hormati keputusan dia cuma aku ckp sebelum apa2..pi la jumpa penyelaras program dan bincang dulu..kot ada jalan keluar mana2 yg boleh dibantu.. kak Zura ni bukan calang2 org..dia guru cemerlang matematik...sape yg kat Gurun, Kedah tu x kenal dia..tp itulah...kita x tau perancanganNya bagaimana...sampai had mana jodohnya dgn UTM ni..sejujurnya..i want her to stay...ya Allah..permudahkan la urusan kak Zura ni..ameen....hhmmm..

lepas jumpa kak zura...aku jadi makin determine nak abiskan pengajian..x mau duduk sini jadi sesuatu yg sia2...hadoiii..baru dok sini dlm 2 bulan kot dah pikir sampai thn 2o18..ala..apa kesah..berangan tu free..kan....hari2 aku kene remind diri sendiri..aku nak..aku boleh..dah aku akan dpt...aku boleh...tp dalam dok pulun boleh2 tu...ntah bape kali nak nanges pon tatau la...tp xpe..nanges tu bukan sbb frust..itu cara nak redakan jiwa..pas tu work hard balik la..aku mmg garang sket..tp cengeng ttp ada...sob..sob..sob...

Lagu afgan ni..sedap betul lirik dia..lagu peberet acixkurung ni..menjit2 dia kalau dengar lagu ni..botol air pon bleh jadi mikrofon on the spot..ahhahahaha...memandangkan aku dah ada laki..lagu ni aku tujukan khas utk scroll phd tu..ihik ihik ihik...ku kan memiliki mu..jodoh pasti bertemu...jodoh ya....jodoh...bukan bodoh mahupun hodoh! hahahahahah...

Andai engkau tahu betapa ku mencinta
Selalu menjadikanmu isi dalam doaku
Ku tahu tak mudah menjadi yang kau pinta
Ku pasrahkan hatiku, takdir kan menjawabnya

Jika aku bukan jalanmu
Ku berhenti mengharapkanmu
Jika aku memang tercipta untukmu
Ku kan memilikimu, jodoh pasti bertemu



P/S: limbic is my new bestfren...i can do it...oh yes i can...


1 comment:

  1. Ai support u Dr.Waterlily... Chaiyoookkkk!!!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers