Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Friday, 27 June 2014

Transformer vs Maleficent

As Salam...

Smlm...hari utk release tension...dah lama x buat perangai mcm nie lepas dah kawin...dulu2 selalu ler...berkotak2 movie tixs...

Mula2 tgk Transformer dulu...
Masa kecik2...aku cukup nyampah kartun robot2 ni...Transformer ka...Voltron ka....eeiii....cukup x gemar...tp bila dah diolah ke dalam bentuk filem...menarik la pulak...tertunggu2 bila nak kluar yg baru...yela...kereta hebat2...skrg dah tua2 baru reti nak appreciate abg2 robot nie...mcm biasa la...abg Optimus Prime yg berkarisma lagi gagah perkosa perkasa ngan si comel kuning adik Bumble Bee le peberetnya....dlm movie tu...bila nak panggil si Bumble Bee..dia sebut "Bee" je...teringat le plak kat si Ebee kat umah...aku dalam panggung feeling2 panggil Ebee plak...merindui Ebee kat umah padahal Jusco tu sekangkang kera jek dr umah...bongek sgt perangai...haihh....
~~ ini maknanya aku sentiasa ingat kat anak bulus..makanya..sila vote saya utk trofi ibu mithali thn depan~~ okeh...sila muntah ijo sekarang....

Maafkan iklan ini yg dalam bahasa...err....latin?? ntah..tak pasti..

Selepas je tamat tgk abg2 robot macho tu...sambung lagi hari yg sama...time utk fairy tales pulak..time utk layan citer2 yg mmg peberet aku...ko bagi la fairy2 ka..witch2 la...vampire2 la..harus hidup mata aku.....dah ujung ni baru sempat tgk Maleficent..nasib baik sempat...dlm movie tu pon ada la beberapa kerat manusia yg gamaknya seangkatan dgn aku....kalau ada Angelina Jolie mmg la best kan... citer ni sebenarnya citer Sleeping beauty...tp the untold story kot...sebelum ni kita selalu baca/tgk Sleeping Beauty part fairy jahat la..tercucuk jarum la..bab kene ada true love kiss putera raja la..bla..bla..bla...semua part cliche tu la kan...tapi dalam citer nie...dia cerita kenapa 'fairy jahat' ni bg curse kat baby princess tu...dan this time jgn harapla ko nak jumpa ciuman putera raja yg berjaya membangunkan si puteri..mmg xde la..at the end 'fairy jahat' tu jugak yg berjaya sbb dia dah jatuh kasih kat puteri tu...kesimpulannya...aku suka la citer ni...harussss la carik cdnya lepas nie..

Kerja penat2 mcm nak mati...harus luangkan sedikit masa utk reward diri sendiri..kalau kita x sygkan diri kita sendiri...sape lagi..zaman skrg bukan badan je yg boleh sakit...kesihatan mental nak kene jaga juga..

P/S: I love me!

1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers