Topics

rencam (140) emo (120) friends (113) Bokashi (62) makan2 (56) Rozy Tiger (54) family (43) betty (35) Lulu (29) Budak Asrama (28) books (21) sale (20) umah baru (18) Giant (16) Boo Yong (11) momot (11) Mail Lambung (10) PG journey (10) Sunkiss (10) cikgu (9) PETKNODE (8) AIR ASIA SALE (7) holiday (7) spss (7) PhDJourney (6) Synergi (6) movie (5) bake (4) daging (4) pasta (4) Ramadhan (3) ayam (3) sotong (3)

Geng Betty

Saturday, 11 January 2014

Scratch, Euky & Rawang

As salam......esok n Ahad ada cat show kat SACC Mall...nak pi ler...tp ntah sempat ke idak...


Kat booth SCRATH ada jual product Euky bear...ala...yg buat drpd daun eucalyptus tu..tatatu la in Malay apa nama daun tu...tp daun tu mmg mknn si beruang koala la kan...Kat sana harga murah berbanding kat tmpt lain..after all beli sambil menderma kan..aku suka la..win win situation...aku dpt barang murah at the same time contribute utk help the strays...



Mende alah ni la...kat booth tu RM22..kalau tmpat lain sampai RM28..giler ah..baik jimat 6 ringgit tu...yg kecik RM14...itu buh dlm kete ke...kat opis ke boleh la..pembeli n pengguna tegar mcm aku ni x main la pek kecik...kan..kan...hehehhe...

ada byak produk Euky ni..tp yg ada kat sana spray, oil dan sanitizer tu jer...ok la..itu la pon antara yg kerap guna...yg hand sanitizer tu mmg handy sgt buh dlm handbag..harga pon dah lebih kurang dettol...bagusnya nih...org x allergic kat eucalyptus compare dgn dettol...kan...pastu bagus jugak utk yg masuk2 cat show tu..sblm pegang2 kucing...sanitizekan tangan tu dulu...

Pastu..esok juga nak pi Rawang..nak tgk umah...skrg dah nak masuk ke fasa cat mengecat...lahai..nebes la pulak...mudah2an semua berjalan lancar...hhmm..yg dok bertanya..aku beli umah teres biasa je..bukan taman perumahan baru..rasanya umah tu thn 2010 ke 2011..gitu2 ler...itu je mampu...cukupla..utk kamu 2 org plus anak2 bulus...

Sneak peak...umah masih mcm hutan...belum disettle kan rumput lalang tu...haa...depan umah ada pokok jambu air...lebat plak buahnya.sambil gugur bersepah2..x larat mkn dah...hari tu dah kutip seplastik besar bagi2 kat kawan2...ada jugak untungnya..dr membazir busuk mcm tu aje kan..

P/S: Excited mode is ON!!

1 comment:

  1. Eucalyptus ni org melayu panggil kayu putih.... klu extract dia tu org panggil minyak kayu putih. Tapi org tua2 je kenal ngan nama tu. Kami yang dok guna dalam design panggil eucalyptus je. Senang n udah nak igt

    Ehem dah dekat nanti bolehla kami pegi melawat! :) tol sg buaya pun dah bukak mmg lagi senangla! Hihi

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Usia perkongsian cerita kita...

PitaPata Cat tickers